Создание адвоката | юриста "Сайтостроитель" создание сайта | интернет-магазина
Рада прийняла закон про деолігархізацію: що це означає — Суспільно-політичне видання "Кут огляду"
Image
Image
Image
Image

Рада прийняла закон про деолігархізацію: що це означає

Рада прийняла закон про деолігархізацію: що це означає

Рішення підтримало 279 народних обранців

У четвер, 23-го вересня, Верховна Рада прийняла законопроект №5599 "Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", -пише Новини.Live.

Про це стало відомо з трансляції з Ради.

Голосування за закон № 5599

Відповідне рішення підтримало 279 народних обранців. 54 проголосували проти. Однак відомо, що з самого ранку в кулуарах Ради почалися наради лідерів фракцій. "Слуги народу" збиралися розглядати його постатейно. 

Депутати

Депутати

Депутати

Наради тривали понад півтори години. У цей час депутати або блокували трибуну і президію, або захищали його. Крім того, тричі оголошувалася перерва.

Депутати

Депутати

Закон про деолігархізацію

Згідно з текстом документа, олігархом називається людина, яка має значну економічну або політичну вагу в суспільному житті. Вона повинна відповідати щонайменше трьом ознаками зі списку:

  •  бере участь у політичному житті; 
  • має значний вплив на засоби масової інформації; 
  • є кінцевим бенефіціарним власником суб'єкта господарювання, який на день введення в дію закону є суб'єктом природних монополій або займає монопольне становище на загальнодержавному товарному ринку відповідно до Закону України "Про захист економічної конкуренції" і протягом одного року поспіль підтримує або посилює це положення; 
  • володіє активами підтвердженою вартістю більше одного мільйона прожиткових мінімумів (близько 83 мільйонів доларів за поточним курсом, уточнює "Інтерфакс-Україна").

Проект закону також передбачає створення реєстру олігархів, доступ до нього буде забезпечувати РНБО, а також приймати рішення про включення або виключення з нього.

Тим, кого РНБО називає олігархами, заборонять здійснювати внески (прямо або побічно через інших осіб) на підтримку політичних партій, бути покупцями або бенефіціарами покупців у процесі приватизації об'єктів "великої приватизації". Їх зобов'яжуть подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відповідно до Закону "Про запобігання корупції".

Якщо публічна особа контактувала з олігархами або представниками, вона повинна не пізніше наступного дня заповнити на офіційному сайті РНБО декларацію про контакти. Зокрема, таким вважається навіть зустріч в режимі онлайн. Самі ж олігархи перед зустріччю повинні повідомляти публічних осіб про те, що вони знаходяться у відповідному реєстрі.

Видання «Кут огляду» зарєстроване  5 березня 2017 року. Сайт «Кут огляду» почав працювати з грудня 2018 року, до того часу «Кут огляду» працював виключно як друковане ЗМІ.

Авторські та суміжні права захищені.

Хто на сайті

На сайті 300 гостей та 0 користувачів

header text mobile ua

© 2019 Суспільно-політичне видання "Кут огляду " м. Арциз. All Rights Reserved.

Создание сайта интернет газеты "Сайтостроитель" создание сайта визитки