Смачний день. АМЕРИКАНСЬКІ ПОНЧИКИ

Мабуть неможливо знайти людину, яка б не любила пончики. Ця проста смачна випічка завоювала серця всіх ласунів по всьому світу і моя родина не виняток. Тому почнемо.
Продукти:
Борошно - 640 г
Цукор - 60 г
Яйця – 2 шт.
Дріжджі сухі – 14 г
Масло вершкове - 90 г
Молоко - 250 мл
Сіль - 1 дрібка
Ваніль
Для прикраси: Шоколад темний, білий (за бажанням) Вершки 33% Барвник харчовий (за бажанням) Посипка кондитерська, будь-що на ваш смак та вподобання. У мене це молочний шоколад з подрібленим мигдалем.
Розтоплюємо вершкове масло (можна використовувати маргарин, але з маслом ніжніше). Також для пончиків нам знадобиться тепле молоко (не гаряче). Для ароматизації я взяла ванільний екстракт, але його можна замінити ванільним цукром або ваніліном. Яйця мають бути кімнатної температури.
Замішуємо тісто в тістомісі 5-8 хвилин, починаючи з маленької швидкості. Можна і руками, але мені зручніше тістомісом. Тісто має вийти однорідним і не липнути до рук.
Після цього тісто можна накрити харчовою плівкою і залишити приблизно на 1 годину, щоб воно піднялося.
Після того, як тісто добряче підійшло розкачуємо його завтовшки до 1 см. Кулінарним кільцем або будь-якою круглою формою, діаметром не більше 9 см, вирізаємо кружальця. Потім насадкою для кулінарного мішка чи пробкою від пляшки вирізаємо серединку.
Обов'язково даємо пончикам піднятися на столі. Пончики смажимо у великій кількості олії з обох боків. Викладаємо готові на паперові рушники. Коли наші пампухи охолонули, одну сторону макаємо в шоколад (білий, чорний, кольоровий), зверху посипаємо різноманітними посипками. А можна готові пончики просто присипати цукровою пудрою - від цього вони не стануть менш смачними.
Ось і все. Готуйте з любов'ю. Смачного вам дня!
Вікторія Лісецька
Залишайтеся в курсі важливих подій! Слідуйте за нами
✅ у facebook (та запроси друзів!)
✅ у нашому Telegram-каналі
✅ в Instagram