Смачний день. АМЕРИКАНСЬКІ ПОНЧИКИ

Смачний день. АМЕРИКАНСЬКІ ПОНЧИКИ

Мабуть неможливо знайти людину, яка б не любила пончики. Ця проста смачна випічка завоювала серця всіх ласунів по всьому світу і моя родина не виняток. Тому почнемо.

Продукти:

Борошно - 640 г

Цукор - 60 г

Яйця – 2 шт.

Дріжджі сухі – 14 г

Масло вершкове - 90 г

Молоко - 250 мл

Сіль - 1 дрібка

Ваніль

Для прикраси: Шоколад темний, білий (за бажанням) Вершки 33% Барвник харчовий (за бажанням) Посипка кондитерська, будь-що на ваш смак та вподобання. У мене це молочний шоколад з подрібленим мигдалем.

Розтоплюємо вершкове масло (можна використовувати маргарин, але з маслом ніжніше). Також для пончиків нам знадобиться  тепле молоко (не гаряче). Для ароматизації я взяла ванільний екстракт, але його можна замінити ванільним цукром або ваніліном. Яйця мають бути кімнатної температури.

Замішуємо тісто в тістомісі 5-8 хвилин, починаючи з маленької швидкості. Можна і руками, але мені зручніше тістомісом. Тісто має вийти однорідним і не липнути до рук.

Після цього тісто  можна накрити харчовою плівкою і залишити  приблизно на 1 годину, щоб воно піднялося.

Після того, як тісто добряче підійшло розкачуємо його завтовшки до 1 см. Кулінарним кільцем або будь-якою круглою формою, діаметром не більше 9 см, вирізаємо кружальця. Потім насадкою для кулінарного мішка чи пробкою від пляшки вирізаємо серединку.

Обов'язково даємо пончикам піднятися на столі. Пончики смажимо у великій кількості олії з обох боків. Викладаємо готові на паперові рушники. Коли наші пампухи охолонули, одну сторону макаємо в шоколад (білий, чорний, кольоровий), зверху посипаємо різноманітними посипками. А можна готові пончики просто присипати цукровою пудрою - від цього вони не стануть менш смачними.

Ось і все. Готуйте з любов'ю. Смачного вам дня!

Вікторія Лісецька

 

Залишайтеся в курсі важливих подій! Слідуйте за нами

✅ у facebook (та запроси друзів!)

✅ у нашому Telegram-каналі

✅ в Instagram