Смачний день. ПАСКА НА ЗАВАРНОМУ ТІСТІ

Смачний день. ПАСКА НА ЗАВАРНОМУ ТІСТІ

Паска на заварному тісті відрізняється від класичної м’якшою, більш вологою текстурою і довшою свіжістю. Заварне тісто легше перетравлюється, оскільки частина крохмалю у борошні проходить попередню обробку. Ця технологія популярна серед тих, хто хоче отримати м’яку, ароматну паску, яка не пересихає навіть без додаткового зволоження.

Ось рецепт паски із заварним тістом — виходить ніжна, м’яка та довго не черствіє.

Інгредієнти:

Для заварної основи:

• 200 мл молока

• 50 г борошна

Для тіста:

• 700 г борошна (+/- 50 г)

• 200 мл молока

• 30 г пресованих дріжджів (або 10 г сухих)

• 200 г цукру

• 1 ч. л. ванільного цукру

• 5 жовтків

• 150 г вершкового масла (розтопленого)

• 1/2 ч. л. солі

• 100 г родзинок або цукатів

Для глазурі:

• 1 білок

• 150 г цукрової пудри

• 1 ч. л. лимонного соку

Приготування:

1. Заварна основа:  Просіяти 50 г борошна в миску. Закип’ятити 200 мл молока, поступово вливати в борошно, швидко розмішуючи, щоб не було грудочок.  Остудити до теплого стану.

2.Дріжджова опара:  У теплому молоці (200 мл) розчинити дріжджі, додати 1 ст. л. цукру і 2 ст. л. борошна, залишити на 15-20 хвилин до появи «шапочки». 

3 Основне тісто:  Жовтки збити з цукром і ванільним цукром. До опари додати жовткову масу, розм’якшене масло, заварну основу, сіль. Перемішати. Поступово вводити просіяне борошно, вимішувати м’яке тісто.  В кінці додати запарені та обсушені родзинки або цукати.  Накрити тісто рушником і залишити в теплому місці на 1,5-2 години, щоб підросло.

4. Випікання:  Змастити форми маслом.  Викласти тісто, заповнюючи форму на 1/3, і залишити ще на 30-40 хвилин. Випікати в розігрітій до 180°C духовці 30-40 хвилин (залежно від розміру).

5. Глазур:  Збити білок з лимонним соком, поступово додаючи пудру. Покрити остиглі паски глазур’ю, можна прикрасити посипкою.

Ось і все. Готуйте з любов'ю. Смачного вам дня.

Вікторія Лісецька

Залишайтеся в курсі важливих подій! Слідуйте за нами:

✅ у facebook (та запроси друзів!)

✅ у нашому Telegram-каналі

✅ в Instagram