Названо продукти, які не можна давати маленьким дітям

Названо продукти, які не можна давати маленьким дітям

Існують деякі продукти, які лікарі не рекомендують додавати в раціон дітей. Це загрожує розвитком цілого ряду хвороб.

Щоб дитина отримувала достатньо корисних речовин з їжі, її меню має бути різноманітним. Однак існує їжа, яку не можна давати дітям, або її кількість варто обмежити.

Про це пише CDC.

Експерти назвали два продукти, які не рекомендують дітям до 1 року, серед них:

Мед. Він може містити бактерії, які спричиняє ботулізм. Такі бактерії є небезпечними саме для маленьких дітей, причому теплова обробка не допоможе — випічку з медом теж не можна;
Коров'яче молоко. Воно може витіснити основну їжу дитини до року – грудне молоко чи суміш. Також коров'яче молоко не рівноцінне за складом, а білки та жири з нього складно перетравлювати.
Медики також нагадують, що найчастіше джерелом харчового отруєння стають продукти тваринного походження, але проблеми із шлунком бувають і від немитих овочів. Для дітей отруєння небезпечніше, тому що у них вищий ризик зневоднення.

З раціону дитини також варто виключити:

сирі м'ясо та рибу;
сирі яйця;
непастеризовані молочні продукти;
лісові гриби.
Також у жодному разі не можна робити основою дитячого раціону картоплю. Він є однією із складових різноманітного харчування. При цьому лікарі радять не забувати про кашу та бобові. Крім того, фахівці визнають «ворогом» дитячого здоров'я картопля-фрі.

джерело:  cursorinfo.co.il

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram