ДОМАШНІЙ КВАС

ДОМАШНІЙ КВАС

ДАР'Я БОЛГОВА

У літню спеку хто ж відмовиться від освіщаючого та прохолодного напою? Більш того, якщо такий напій легко приготувати вдома та він не потребує особливих інгредієнтів, проте смак виходить неперевершений. Звичайно, я кажу про квас! Нумо готувати разом!

Інгредієнти:
Хліб Бородинський – 1,5 шт.
Цукор – 2 ст.л. + 1 кг.
Сухі дріжджі – 1 ч.л.
Вода – 3 л. + 30 л.
Ізюм – за смаком.

Приготування:
1. Наріжте 1,5 булки Бородинського хліба та невеличкі квадратики та підсушіть їх в духовці при температурі 200°С до отримання золотистого кольору.
2. Покладіть підсушений хліб у каструлю та залийте його 3 літрами окропу. Туди ж додайте 2 ст.л. цукру. Зачекайте, поки суміш охолоне.
3. До каструлі з хлібом та сухариками додайте 1 ч.л. сухих дріжджів. Залиште закваску стояти на ніч, щоб вона забродила.
4. На наступний день підготуйте бочку об'ємом 30 літрів. Злийте закваску з каструлі у велику бочку і додайте до неї ще 30 літрів води та 1 кг цукру. Залиште бочку на сонці на один день.
5. На наступний день процідіть квас, щоб видобути всі тверді залишки. Розлийте квас у пляшки, додаючи від 3 до 5 ізюминок у кожну з них.
6. Закрийте пляшки та залиште їх на 2-3 дні. Важливо трохи не доливати квас у пляшки, щоб уникнути надмірного тиску.
7. Коли квас готовий, помістіть пляшки в морозилку для зберігання.

Перед вживанням квас розморозьте в холодильнику та насолоджуйтесь смачним напоєм. Нехай ваш квас буде освіжаючим та з насиченим смаком! Смачного!


✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!

✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в Instagram