Ох, вже ці протрузії!

Ох, вже ці протрузії!

Протрузія - це одна з найпоширеніших проблем хребта. Це стан, коли міжхребцевий диск випинається за межі хребця, що може призвести до стиснення нервових вузлів та болю в спині. Хоча протрузія часто пов'язується зі старінням та зношуванням хребта, вона також може бути наслідком поганої постави, перевантаження та неправильного способу життя.

 Одним із найважливіших способів запобігання та лікування протрузії є регулярна фізична активність. Тренування м'язів спини та живота, а також розтяжки можуть допомогти зміцнити хребет та запобігти розвитку протрузії. Також корисним є заняття йогою або пілатесом. Ці вправи спрямовані на розтяжку м'язів та зміцнення корпусу, що допоможе запобігти розвитку протрузії. Крім того, можна виконувати спеціальні вправи, наприклад, з лікувальною гімнастикою.

 Найпростіші та найефективніші вправи, які допоможу нам при протрузіях: це всім відома вправа планка, і вправа «кішка – корова», яка виконується стоячи колінами та долонями на підлозі роблячи прогин у хребті вгору та вниз, утримуючи положення по 10-15 секунд.


Іван Зарейчук


✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!

✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в Instagram