Кілійців закликають кип’ятити воду перед вживанням: причина

Кілійська міська рада звертається до мешканців міста із закликом обов’язково кип’ятити воду перед вживанням. Причина у можливому забрудненні річної води у Дунаї. Про це із посиланням на міську раду повідомляє «Кут Огляду».
«На території Кілійської міської територіальної громади можуть виникати потенційні ризики відхилень показників мікробіологічної безпеки питної води через забруднення річної води, а саме річки Дунай, тому наголошуємо на тому, що перед вживання необхідно кип’ятити воду.
Вода не тільки тамує спрагу, але й постачає необхідні мікроелементи, неорганічні сполуки, органічні речовини. Одночасно вода є джерелом надходження до організму всього спектру забруднень. Забруднена питна вода може призвести як до хімічних отруєнь так і бути джерелом виникнення багатьох кишкових інфекційних захворювань», - зазначають у міській раді.
Також на сторінці міської ради нагадали правила зберігання і використання питної води:
Важливо зберігати питну воду у закритих ємностях. Обов'язково робіть позначки на кшталт "вода знезаражена для пиття", "вода для технічних потреб", "вода для господарських потреб".
За можливості, зробіть запас питної води хоча б на два-три дні.
Пам'ятайте, що воду, набрану з відкритих водойм, можна використовувати лише для технічних цілей, але не для пиття.
Навіть відстояну воду, що набрана з крану, слід обов’язково кип’ятити, причому з відкритою кришкою – щоб випаровувався хлор та інші домішки! Для кип’ятіння достатньо 1-2 хвилин. Це – найефективніший метод її знезараження.
Не кип’ятіть воду для пиття кілька разів, але для приготування перших страв використовуйте кип’ячену воду, зберігати яку бажано не більше 6 годин у чистому керамічному або скляному посуді.
Знезаражування кип’ятінням однаково ефективне як для прозорої, так і для каламутної води, чистої або забрудненої органічними речовинами.
Пам'ятайте: навіть при зберіганні води у чистій і добре закритій ємності термін придатності не перевищує однієї доби.
Використовуйте бутильовану воду. Для пиття й приготування їжі можна використовувати й мінеральні води (перевага віддається столовим), адже вони, на відміну від води з-під крану, мають постійний хімічний склад. А якщо віддається перевага бутильованій воді (мінеральній, джерельній, талій, синтетичній тощо), то експерти рекомендують придбавати тільки продукцію відомих виробників, торгових марок, що зареєстровані й мають ярлик, де докладно описані мінеральні домішки.
Додатково наголошуємо!
Постійно слідкуйте за інформацією про якість питної води в розвідній водопровідній мережі в Вашому населеному пункту, яку розміщають на офіційних сайтах органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання – балансоутримувачі об’єктів водопостачання, органи, що здійснюють контроль за якістю та безпекою води!
✅ Стань частиною спільноти « Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!
«Кут Огляду» ближче до читача!
Все новини Бесарабії та України тут і зараз:
✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал
✅ Підтримай нас в Instagram