ПРИЙШОВ ЧАС КОНСЕРВАЦІЇ: не проґавте сезон (І ТРОХИ ПРО ВІТАМІННУ БОМБУ - ЧЕРЕШНЮ)
Маленькому Ігнатику з Ламбрівки (Бородінська ПТГ) всього 6 місяців, але він уже допомагає бабусі Віці консервувати зрілу красуню черешню. Принаймні, горстками в банки накладає! Ігнат точно не витрачає даремно часу, адже черешня - то справжня вітамінна бомба
До речі, чи знали ви, що, поідаючи черешню, ви не тільки насолоджуєтеся соковитими ласощами літа, але й приносите неймовірну користь організму.
Як пише НВ, черешню можна заморозити, однак цього зазвичай не роблять через те, що з неї погано видаляються кісточки. Більш поширені варіанти консервації — це варення з черешні без кісточки або з кісточкою, компот, черешня у власному соку. Особливо смачним виходить конфітюр з черешні. Влітку ж черешню здебільшого їдять в сирому вигляді. Однак не розчарує і літній пиріг з цими ягодами — клафуті.
Рецептів в інтернеті - греблю гати!
10 причин, щоб поласувати черешнями прямо зараз:
1. Захист від діабету: глікемічний індекс черешні 22, нижчий, ніж у абрикосів (57), винограду (46), персиків (42), чорниць (40) або слив (39). А значить, це вибір номер один для тих, хто страждає на цукровий діабет.
2. Поліпшення сну: згідно з дослідженнями, сік черешні і вишні стимулює вироблення потрібного для здорового сну мелатоніну. А значить, ці ягоди допоможуть і в боротьбі з джетлагом й зміною часових поясів.
3. Зменшення жиру на животі. Цей ефект підтверджується експериментами з порошком з черешні, що проводилися на щурах.
4. Запобігання хвороби Альцгеймера: Асоціація Альцгеймера відносить черешню до продуктів, що поліпшують пам’ять, оскільки ці кісточкові багаті антиоксидантами.
5. Зниження ризику інсульту: антоціани — пігменти, що додають вишні та черешні колір, запускають механізм метаболізму жиру й глюкози, знижуючи таким чином рівень холестерину, артеріальний тиск і ризик діабету.
6. Молодість шкіри: антиоксиданти, якими багата черешня, допомагають організмові боротися з вільними радикалами, що прискорюють старіння. Вишневий сік рекомендують в якості альтернативного лікування різноманітних захворювань шкіри.
7. Зниження ризику нападів подагри на 35% підтвердилося в експериментах на людях, які страждають на подагру, що проводилися університетом Бостону.
8. Зменшення м’язових болів. Група марафонців, що пила сік вишні після забігу, підтвердила благотворний вплив на м’язи — запалення і хворобливі відчуття зменшувалися.
9. Регуляція кров’яного тиску: калій допомагає регулювати частоту серцевих скорочень і кров’яний тиск і знижує ризик гіпертонії, а фітостероли допомагають знизити рівень поганого холестерину.
10. Запобігання раку товстої кишки: вважається, що корисні речовини, які містяться в вишні, можуть зменшити утворення канцерогенних хімічних речовин, що утворюються при обвуглюванні м’яса для бургера, тож вишня і черешня особливо рекомендовані тим. хто полюбляє червоне м’ясо.
✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!
«Кут огляду» ближче до читача!
✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал
✅ Підтримай нас в Instagram