В Україні зростуть ціни на соціально значимі продукти - експерт

В Україні зростуть ціни на соціально значимі продукти - експерт

В Україні через підвищення вартості електроенергії подорожчають соціально значимі продукти. Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.  

«Подорожчання електроенергії спровокує зростання цін на найнеобхідніші соціальні продукти. Тим більше, що уряд Гройсмана скасував держрегулювання цін на соціально важливі товари та продукти. Тепер виробники не дивлячись на те, що це соціально важливе продукт, ставлять будь-яку ціну, заявивши, що вона є ринковою. Все це призводить до погіршення життя громадян. Зокрема, до падіння купівельної спроможності», – сказав Павловський.

За його словами, в першу чергу подорожчає хліб.

 Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

Нагадаємо, у Кабміні скасували пільгу на перші 100 кіловат і в результаті ціна на електрику зросла в два рази. У вартість хліба входить ціна на електроенергію. Зараз в 90% пекарі використовують для випічки хлібобулочних виробів електропечі. Відповідно ціна на електроенергію закладається в собівартість буханки хліба», – резюмував експерт.

Варто додати, що за прогнозами, у 2021 році голоду не буде, але ціни зростуть на 15-25% за різними категоріями споживчих товарів. 

«Кут огляду» ближче до читача!

Коротко і по суті. Підписуйтесь на наш Telegram-канал

Підтримай нас в  Instagram