Удар по Павлограду може спричинити екологічну катастрофу у п'яти областях – аналітики

Удар по Павлограду може спричинити екологічну катастрофу у п'яти областях – аналітики

Аналітики припускають, що росіяни зумисно завдали удару по підприємству, знаючи, що це може призвести до екологічної катастрофи.

Російський ракетний удар по Павлограду Дніпропетровської області може стати причиною екологічної катастрофи у п'яти областях України. 

Про це повідомляють аналітики OSINT-проєкту GeoConfirmed, пише ТСН

Фахівці, посилаючись на геолокаційні кадри, припускають, що потужний вибух у Павлограді стався на Павлоградському хімічному заводі, а не в поїзді, завантаженому С-300. Аналітики опублікували супутникові знімки, які начебто це підтверджують.

"На сьогоднішній день на полігоні зберігається понад 1,8 тис. тонн простроченого твердого ракетного палива, від терміну придатності якого минуло 20 років", - йдеться у їхньому повідомленні.

Аналітики віднайшли статтю BBC за січень 2020 року, в якій попереджали про можливу екологічну катастрофу в разі вибуху на хімзаводі в Павлограді. Автори статті стверджували, якщо НС станеться на підприємстві, то постраждає як Дніпропетровська область, так і чотири сусідні області.

Фахівці OSINT вважають, що росіяни зумисно завдали удару по підприємству, знаючи, що це може призвести до екологічної катастрофи.

Нагадаємо, днями російські окупанти атакували ракетами Дніпропетровщину. Внаслідок обстрілу Павлограда пошкоджений хімзавод, понівечено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, шість закладів шкільної та дошкільної освіти, п’ять магазинів. Понад 30 людей, зокрема, п’ятеро дітей постраждали.

✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!

✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в Instagram