Хом'яки повертаються до Тарутинського степу (ВІДЕО)

Хом'яки повертаються до Тарутинського степу (ВІДЕО)

У заповідному Тарутинському степу на півдні України нещодавно випустили в дику природу родину хом’яків. Тварини почуваються добре і невдовзі впадуть у сплячку у новій домівці в степу, пише Rewilding Ukraine.

Колись ця маленька кумедна тварина була поширеним видом в Україні та Європі, але за останні десятиліття майже зникла в природі через знищення місць проживання та забруднення навколишнього середовища.

Цей експериментальний випуск, здійснений у рамках співпраці Rewilding Ukraine, Київський зоологічний парк загальнодержавного значення та Природно-етнографічного парку «Тарутинський степ», закладає основу для стабільної популяції хом’яка звичайного в регіоні. На майбутнє планується більше випусків. Тварини допоможуть відновити харчові ланцюги та збагатити степову фауну.

 


Хом’яки допомагають підтримувати біорізноманіття степу, покращують родючість ґрунтів, розповсюджують насіння рослин. Риючи нору, хом’як створює місця проживання для багатьох рослин, плазунів, комах, черв’яків та інших степових створінь. Також він є важливою частиною харчового ланцюга: з одного боку він проріджує рослинність, з іншого – є здобиччю для хижих птахів та ссавців, багато з яких є рідкісними


 

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram