На узбережжі Одещини знову знайшли останки загиблих дельфінів

На узбережжі Одещини знову знайшли останки загиблих дельфінів

Сьогодні Україна в вогні і палає від сходу до заходу, із півдня до півночі. Від ворога гинуть не тільки люди, останніми місяцями гинули найрозумніші істоти Чорного моря – дельфіни, - пише Іван Русев (доктор біологічних наук, професор, науковий журналіст, Національний природний парк «Тузлівські лимани).

 

«На узбережжі моря в межах нацпарку знову знайшли останки загиблих двох дельфінів на піщаному пересипу. Враховуючи те, що це тільки останки, можна сказати про те, що вони імовірно загинули ще в липні», - йдеться у дописі еколога

Слід знову нагадати, що корабельне угруповання чорноморського флоту рашистів в кінці липня було посилене ще одним підводним човном – носієм крилатих ракет. Орки тоді продовжували тримати блокаду північно-західної частини Чорного моря.

За припущенням доктра біологіцчних наук, внаслідок використання гідролока́торів (сонарів) створювались потужні звуки, які негативно впливали на здоров`я та життя тварин: дельфіни потрапляли у зону опромінення навігаційних приладів суден, що виводило з ладу їх органи навігації та ехолокації і вони отримували потужну акустичну травму. Таке шалене навантаження чорноморського середовища гідролокаторами, привело тоді до чергової загибелі дельфінів, останки яких ми ще знаходимо зараз на доступному для моніторингу узбережжі нацпарку.

Русєв зауважив, що на даний час загальна кількість загиблих китоподібних трьох видів у Чорному морі, через військові дії, по нашим остаточним розрахункам і оцінкам становить набагато більше 5000 особин з початку війни 2022 року.


✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram