СМАЧНИЙ ДЕНЬ. ЧИЗКЕЙК З СОЛОНОЮ КАРАМЕЛЛЮ.

СМАЧНИЙ ДЕНЬ. ЧИЗКЕЙК З СОЛОНОЮ КАРАМЕЛЛЮ.

ГОТУЄ Й ПИШЕ ВІКТОРІЯ ЛІСЕЦЬКА!

Цей пиріг буквально так і перекладається - "сирний пиріг". І мав він спочатку солоний смак. Щось на кшталт закусочного пирога.
Але  після створення вершкового сиру  цей десерт став популярним в Америці. Кондитери почали творити. Так виник знаменитий чизкейк "Нью- Йорк". Звичайно, любов американців до чизкейку швидко поширилась і на інші країни, подолавши океан. Тепер це один з найпопулярніших десертів світу. Тож сьогодні і приготуємо чизкейк.

Для основи візьмемо:

300 гр шоколадного пісочного печива
100 гр розтопленного вершкового масла

Для сирної маси:
500 гр вершкового сиру
100-150 гр цукру
Ваніль
2 яйця
200 гр вершків (якщо в холодильнику ви не знайшли вершки, візьміть жирну сметану. Відсутність вершків не привід відмовлятися від чизкейку).

Карамель:

150 гр цукру
60 гр вершкового масла
100 гр вершків (можна замінити молоком).
Сіль
200 гр арахісу, чи будь-яких інших горіхів.

З печива робимо крихту, додаємо розтопленого масла. Вимішуємо до однорідної маси. Формуємо основу чизкейка з отриманого тіста у формі. Форму бажано брати роз'ємну. Тісто щільно утрамбовуємо, створюючи дно і бортик. І в холодильник на 30 хв, щоб основа схопилася.
В міксері на низькій швидкості змішуємо вершковий сир (можна брати звичайний домашній сир, але перетріть його через сито) з цукром, потім додаємо яйця, 200 гр вершків, ваніль. Все гарно вимішуємо, але повільно. Чизкейк не любить швидких рухів. Від швидкості при випіканні він трісне. Тож ми не поспішаємо.
Для вимішування можна скористатися і блендером. Якщо цих помічників у вас немає, то вимішуйте вручну. Головне - все робити без поспіху.
Сирну масу виливаємо на пісочну основу. В глибоке деко наливаємо води і ставимо на дно духовки. А сам чизкейк на середній рівень. Так ми створюємо парову баню.
Випікати чизкейк потрібно при температурі 160 градусів близько години. Чизкейк не повинен бути запечений . Він має залишитись світлим і серединка має залишитись "живою".
Готовий чизкейк остудіть і залиште в холодильнику на ніч.
А на наступний день займіться солоною карамеллю.
Це не важко. Головне, щоб всі складові мали кімнатну температуру.
150 гр цукру розтоплюємо в кастрюлі з товстим дном. Можна скористатися і сковорідкою. Не перемішуйте цукор, поки він не розстане. Потім додайте 60 гр масла вершкового і швико вимішуйте. Коли маса стане однорідною, додайте 100 гр добре підігрітих вершків (чи молока). Від холодного молока чи вершків карамель піде грудками.
Швидко вимішуйте, але будьте обережними. При додаванні молока карамель піниться. Проваріть 1-2 хв і додайте 1/3 ч.л. солі. Я люблю, коли сіль відчувається , тому додаю половину чайної ложки.
Зніміть карамель з вогню і додайте 200 гр арахісу. Або інших горіхів, які вам смакують. Коли карамель трішки охолоне, вилийте горіхи в карамелі на чизкейк.
Ось і все. Можна частувати своїх домашніх. Ставте чайник і заварюйте ароматний чай.
Смачного вам дня.

"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram