СМАЧНИЙ ДЕНЬ: БУЛОЧКИ ДЛЯ БУРГЕРА

СМАЧНИЙ ДЕНЬ: БУЛОЧКИ ДЛЯ БУРГЕРА

 

СМАЧНИЙ ДЕНЬ. БУЛОЧКА ДЛЯ БУРГЕРА.

За час карантину , поки діти були вдома, ми захопилися фаст-фудом. Так, я розумію, що з правильним харчуванням фаст-фуд немає нічого спільного. Але коли приготуєте це на власній кухні , ви зрозумієте, що це нереально смачно. І не так вже й шкідливо, адже ви будете достовірно знати що поклали в свій бургер.

Почнемо з булочки. Як зробити її такою ж м'якою і пружньою виявилось зовсім просто (хоча й випробувала не один рецепт, поки знайшла той, який мене повністю влаштовує). Головне бути точним у вимірах продуктів.

Тісто:

Вода - 120 гр

Молоко - 120 гр

Цукор - 3 ст.л.

Яйце - 1 шт

Борошно - 485 гр

Дріжджі - 1 пакетик сухих, або 20 гр живих.

Сіль - 1 ч.л.

Вершкове масло - 40 гр

Для змащування:

1 яйце

Кунжут

Для почаку потрібно перевірити ,,живучість" ваших дріжджів. Краще зіпсувати трішки тіста, ніж викинути все. Підігріваємо молоко і воду. Додаємо дріжджі, цукор і трішки борошна. Залишаємо на 10 хв. Якщо на поверхні маси з'явилися характерні бульбашки- все нормально. Можна замішувати тісто. Можна скористатися міксером. Можна і своїми рученьками. Замішуємо всі складові, крім масла. Розтоплене масло додаємо в кінці замісу. Тісто стане м'яким і еластичним.

Якщо вам здалося, що борошна замало і тісто липке - відганяйте від себе цю думку. Тут все просто: чим більше борошна, тим твердіша булка. Залиште тісто підходити на 30 хв.

Через 30 хв тісто розділіть на 8- 10 порцій. Припиліть стіл борошном (але припиліть, а не посипте) і сформуйте на столі круглу булочку . Викачуйте тісто , якби в жмені, катаючи по столу допоки не викатаєте м'ячик. І так всі булочки.

Викладіть на деко з гарною відстанню одна від одної. Булочки будуть рости і можуть злипнутися в процесі. А це вже не буде гарна кругла булочка. Прикрийте рушником і залиште поки вони не стануть в 2- 3 рази більшими.

Булочки виросли? Пора змастити їх яйцем (обережно) і посипати кунжутом. Випікаємо при температурі 180 градусів 12- 15 хв. Все залежить від вашої духовки, але в будь- якому разі до тієї пори , поки булочки зарум'яняться і сподобаються вам.

Все. Дістаємо. І одразу накриваємо рушником, адже ми хочемо м'ягеньких булочок. Якщо ви все правильно зробили, булочка буде пружньою при нажиманні на неї. Зберігати булки потрібно в пакеті.

А те, за ради чого ми їх випікали, буде завтра. Запасайтеся м'ясом, листям салату, помідорами, сиром, цибулею та маринованими огірочками.

 

,,Кут огляду" ближчий до читача!

Всі новини Бессарабії та України тут і зараз: 

Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.

Коротко та по суті:

Підпишись на наш Telegram- канал

Підтримай нас в Instagram