"Єдиний виш з Одеси": ОНУ імені Мечникова увійшов до Світового рейтингу Університетів

"Єдиний виш з Одеси": ОНУ імені Мечникова увійшов до Світового рейтингу Університетів
Одеський національний університет імені Мечникова вперше увійшов до Світового рейтингу Університетів QS World University Rankings.
Глобальне дослідження британської компанії Quacquarelli Symonds (QS) охоплює провiднi університети з 85 країн світу. Одеський університет Мечникова, єдиний виш з Одеси, увійшов до ТОП-10 українських вишів і ТОП-1200 університетів світу, - про це повідомили у дописі на сторінці ОНУ (соцмережа Facebook)
QS Rakings є однією з трьох провідних систем рейтингування університетів у світі. QS Rakings включає регіональні рейтинги, рейтингування університетів за спеціальностями, і, нарешті, QS World University Rakings, до якого потрапляють лише найкращі з найкращих.
Рівень досягнень університету у рейтингу формують 10 інтегральних показників, серед яких академічна репутація, репутація серед роботодавців, кількість цитувань наукових публікацій у провідних виданнях, кількість навчальних програм, якість професорсько-викладацького складу ЗВО та його співвідношення з чисельністю студентiв тощо. В експертному опитуванні для складання рейтингу беруть участь представники міжнародної академічної спільноти та роботодавці.
Зазначимо, у грудні 2021 року Одеський національний університет ім. Мечникова вперше було відзначено у регіональному рейтингу QS EECA.
А за результатами Світового рейтингу від 8 червня 2022 року ОНУ Мечникова, єдиний ЗВО з Одеси, упевнено увійшов до списку найкращих університетів світу. Всього до QS World University Rakings цього року увійшло 11 вишів з України.

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram