Смачний день. Гарбузово- лимонний пиріг
Осінь. Пора жовтобоких гарбузів. Ну як можна відмовити собі у задоволенні поласувати цим сонячним овочем? А якщо це ще й десерт? А якщо він ще й готується ну дуже просто?
Гарбузовий пиріг з лимонною заливкою
Гарбуз відварений - 300 гр
Цедра одного лимону
0,5 скл цукру
1 скл кефіру
2 скл манки
Сода 1 ч.л.
Для заливки:
0,5 скл води
Сік одного лимона
0,5 скл цукру
Відварений гарбуз збити блендером. Манку залити кефіром і залишити на 5 хвилин.
Всі інгредієнти для тіста змішати. Випікати до готовності, або до сухої шпажки.
Поки пиріг печеться, зваримо сироп. Змішуємо воду, цукор, сік одного лимону. Сироп довести до кипіння і проварити 5 хв. Коли пиріг буде готовий, не виймаючи його з форми, заливаємо сиропом. Даємо охолонути. І все. Можна смакувати.
Погодьтесь, це найпростіший рецепт десерту. Але результат вас здивує. Смачного вам дня.
"Кут огляду" ближчий до читача!
Всі новини Бессарабії та України тут і зараз:
Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.
Коротко та по суті: Підпишись на наш Telegram - канал
Підтримай нас в Instagram