РЕЦЕПТ СМАЧНОГО ДОМАШНЬОГО БІЛОГО ХЛІБА

Хліб - це стародавній і незмінний продукт, який знаходиться на столі людей з усього світу. В приготуванні хліба є щось особливе, що привертає до себе багатьох людей. Тому сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом білого хліба з приготуванням опари. Цей рецепт простий, але дуже смачний, з ароматним, хліб виходить м'який із золотавою скоринкою.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 600 г.
Дріжджі сухі – 3 ч.л.
Сіль – 2 ч.л.
Цукор – 2 ст.л.
Олія соняшникова – 2 ст.л.
Вода – 360 мл.
Приготування:
- Для опари в миску налийте 360 мл теплої води і додайте 2 ст.л. цукру, 2 ч.л. солі. Додайте 3 ч.л. сухих дріжджів, 100 г борошна і добре перемішайте. Дайте опарі постояти протягом 30 хвилин, доки не з'явиться піна на поверхні.
- У іншу миску просійте 500 г борошна. Зробіть ямку у середині борошна і налейте опару.
- Починайте мішати інгредієнти дерев'яною або іншою ложкою (головне не металевою). Замісить тісто, додаючи 2 ст.л. олії.
- Переложіть тісто на дерев'яну дошку і виліпіть з нього круглу форму. Покрийте його і залиште на 1 годину в теплому місці для підйому. Потім знову вимішати, сформувати хлібець.
- Нагрійте духовку до 180°С. Перенесіть тісто у форму попередньо змастивши її олією.
- Випікайте хліб протягом 30-50 хвилин, доки не зарум'яніє. Вийміть хліб і залиште його охолонути.
Насолоджуйтеся свіжим білим хлібом! За бажанням в тісто можете додати смажену цибулю або часник.
Болгова Дар'я
✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!
✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал
✅ Підтримай нас в Instagram