ПРОФІТРОЛІ ІЗ ЗАВАРНИМ КРЕМОМ

ПРОФІТРОЛІ ІЗ ЗАВАРНИМ КРЕМОМ

Цей класичний французький десерт завоював серця багатьох своєю ніжною, повітряною консистенцією тіста та багатим смаком заварного крему. Звичайно, мова йде про профітролі. Тож давайте приготуємо їх!

 

Інгредієнти для тіста:

Вода – 1 склянка.

Вершкове масло (або маргарин) – 100 г.

Борошно пшеничне – 1 склянка.

Сіль – 1 щепотка.

Яйця – 4 шт.

 

Інгредієнти для крема:

Молоко – 0.5 л.

Цукор – 1 склянка.

Борошно пшеничне – 1 ст.л.

Крохмаль картопляний – 1 ст.л.

Жовток – 3 шт.

Вершкове масло – 50 г.

Цукор ванільний – 10 г.

 

Приготування:

  1. Для початку приготуємо самі профітролі. У великій каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте вершкове масло і сіль. Ретельно перемішайте, доки масло повністю не розтане та суміш не закипить.
  2. Знизьте вогонь до середнього та додайте потроху борошно. Швидко перемішуйте з використанням дерев'яної лопатки до утворення гладкого тіста. Продовжуйте змішувати при помірному нагріванні протягом 2 хвилин, доки тісто не утворить комірчасту плівку на стінках каструлі.
  3. Перемістіть тісто в миску та дайте йому трохи охолонути. Додавайте яйця одне за одним, добре вимішуючи після кожного додавання. Продовжуйте мішати, доки тісто не стане гладким і однорідним.
  4. Противінь вкрийте пергаментною бумагою та трохи змастіть її маслом. Духовку нагрійте до 180°С.
  5. За допомогою кондитерського мішка або звичайної ложки відкладіть невеликі порції тіста на пергаментну бумагу.
  6. Випікайте 30-40 хвилин. Не відчиняйте дверцята духовки під час приготування, оскільки профітролі можуть обвалитися. Після дістаньте з духовки та дайте їм повністю охолонути.
  7. Перейдемо до приготування крему. Молоко нагріваємо в каструлі, а жовтки, цукор, борошно, крохмаль, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло та невелику кількість молока в окремій мисці збиваємо венчиком.
  8. Коли молоко закипить, вливаємо суміш з жовткамм та варимо ще 5-10 хвилин (до повного загустіння), постійно помішуючи крем. Після– знімаємо з вогню та даємо охолонути.
  9. За допомогою звичайної ложки або кондитерського шприца начиняємо профітролі кремом.

 

Профітролі можна прикрасити цурковою пудрою та/або фруктами та ягодами. Смачного!

Дар'я Болгова

✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!

✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в Instagram