Смачний день. ШОКОЛАДНИЙ МУС

Смачний день. ШОКОЛАДНИЙ МУС

Рубрика "Смачний день" повертається. Війна всіх нас вибила зі звичного кола життя. Я - не виняток. Був період у моєму житті, що писати хотілося лише про ситуацію в країні. Наразі, новини нашої України залишаються першочерговими, але потрібно хоч трішки відволікатися на щось приємне та смачне. Тому від сьогодні буду ділитися своїми рецептами, порадами, напрацюваннями, адже десерти - то моє незмінне захоплення.

Сьогодні розповім рецепт дуже легкого у приготуванні, але від того не менш смачного, шоколадного мусу. До речі, цей мус можна використовувати і у тортах замість крему. Звичні для нас вершки у цьому десерті замінимо на сметану, що значно знизить калорійність мусу і , звичайно, сметана є у кожної господині. Що ж, почнемо.

Для шоколадного мусу потрібно взяти:

4 яйця

4 ст. л. сметани

10 гр желатину

100 гр чорного шоколаду

при бажанні можна додати 50 гр цукру. Я цукор у цьому рецепті не використовую.

Приготування:

Відділяємо жовтки від білків. Желатин замочуємо у воді.

Білки взбиваємо до стійких піків, вводячи у кінці розчинений желатин.

У цей час розтоплюємо короткими імпульсами у мікрохвильовій шоколад. Додаємо, інтенсивно помішуючи, до шоколаду жовтки та сметану.

Обережно з'єднуємо шоколадну масу та білки. Вимішуємо лопаткою, так щоб не пошкодити повітряну структуру мусу.

Готовий десерт розкладаємо у креманочки і даємо застигнути у холодильнику. До речі, якщо ви візьмете білий шоколад замість чорного, у вас буде смачний білий мус.

Ось і все. Готуйте з любов'ю. Смачного вам дня.

Вікторія Лісецька

Стань частиною спільноти "Кут Огляду" у facebook та запроси друзів!

Всі новини Бесарабії та України тут і зараз : Коротко та по суті.

Підпишись на наш Телеграм-канал

Підтримай нас в Instagram