Смачний день. ШОКОЛАДНИЙ МУС
Рубрика "Смачний день" повертається. Війна всіх нас вибила зі звичного кола життя. Я - не виняток. Був період у моєму житті, що писати хотілося лише про ситуацію в країні. Наразі, новини нашої України залишаються першочерговими, але потрібно хоч трішки відволікатися на щось приємне та смачне. Тому від сьогодні буду ділитися своїми рецептами, порадами, напрацюваннями, адже десерти - то моє незмінне захоплення.
Сьогодні розповім рецепт дуже легкого у приготуванні, але від того не менш смачного, шоколадного мусу. До речі, цей мус можна використовувати і у тортах замість крему. Звичні для нас вершки у цьому десерті замінимо на сметану, що значно знизить калорійність мусу і , звичайно, сметана є у кожної господині. Що ж, почнемо.
Для шоколадного мусу потрібно взяти:
4 яйця
4 ст. л. сметани
10 гр желатину
100 гр чорного шоколаду
при бажанні можна додати 50 гр цукру. Я цукор у цьому рецепті не використовую.
Приготування:
Відділяємо жовтки від білків. Желатин замочуємо у воді.
Білки взбиваємо до стійких піків, вводячи у кінці розчинений желатин.
У цей час розтоплюємо короткими імпульсами у мікрохвильовій шоколад. Додаємо, інтенсивно помішуючи, до шоколаду жовтки та сметану.
Обережно з'єднуємо шоколадну масу та білки. Вимішуємо лопаткою, так щоб не пошкодити повітряну структуру мусу.
Готовий десерт розкладаємо у креманочки і даємо застигнути у холодильнику. До речі, якщо ви візьмете білий шоколад замість чорного, у вас буде смачний білий мус.
Ось і все. Готуйте з любов'ю. Смачного вам дня.
Вікторія Лісецька
Стань частиною спільноти "Кут Огляду" у facebook та запроси друзів!
Всі новини Бесарабії та України тут і зараз : Коротко та по суті.
Підпишись на наш Телеграм-канал
Підтримай нас в Instagram