В Одесі овочеві консерви з «Привозу» стали причиною зараження ботулізмом

В Одесі зареєстровано черговий випадок підозри на ботулізм. Причиною тяжкого харчового отруєння стали овочеві консерви, що були придбані на «Привозі» у приватної особи.
Про це повідомляє регіональна Держспоживслужба.
«Це вже не перший випадок на Одещині цьогоріч. Наші фахівці вважають, що епідемічна ситуація щодо захворювання на ботулізм ускладнилася саме тому, що з настанням воєнного стану люди все більше почали самотужки готувати і продавати консервовану продукцію на ринках», — йдеться у повідомленні.
Ботулізм – це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини.
Найчастіше отруєння ботулотоксином по’вязані з вживанням м’ясних консервованих продуктів, тушонок, паштетів, консервованих грибів та овочів. Небезпечними є вказані продукти, виготовлені саме в домашніх умовах, тому що не завжди при консервуванні дотримується рецептура виготовлення в частині кислотності, концентрації солі, а особливо температурної обробки – знищення спор збудника відбувається лише при автоклавуванні.
Руйнується ботулотоксин при кип’ятінні, але консервовані овочі, в’ялені, копчені рибопродукти такій обробці перед споживанням не піддаються, тому найчастіше виникає ботулізм від їх вживання.
✅ Стань частиною спільноти « Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!
«Кут Огляду» ближче до читача!
Все новини Бесарабії та України тут і зараз:
✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал
✅ Підтримай нас в Instagram