Ремонт української військової техніки в Болгарії не розпочався: названо причину

Ремонт української військової техніки в Болгарії не розпочався: названо причину

Ремонт української військової техніки в Болгарії досі не розпочався

Ремонт української військової техніки в Болгарії досі не розпочався, оскільки все ще тривають переговори з українською стороною на рівні компаній. Про це заявив виконувач обов'язків міністра оборони Болгарії Драгомір Заков, повідомляє «Главком».

«Координація трохи більша, переговори ще не завершені, але ми точно маємо можливості. Питання в тому, коли саме ми можемо розпочати ремонт», – зазначив він.

Варіант із ремонтом української військової техніки на болгарських ремонтних заводах став можливим після візиту болгарської урядової делегації на чолі з прем’єр-міністром Кірілом Петковим до Києва наприкінці квітня. Також на початку травня болгарський парламент доручив уряду вжити заходів для надання Україні гуманітарної, фінансової та військово-технічної допомоги.

Пізніше, в середині травня, Болгарія прийняла групу експертів з України, які прибули для огляду болгарських ремонтних заводів, на яких мала ремонтуватись українська військова техніка. До її складу входили офіційні представники українського уряду, а також представники оборонно-промислового комплексу. В ході візиту також відбулась зустріч членів української делегації з представниками болгарського міністерства оборони.

Як заявляє болгарська сторона, болгарські ремонтні заводи мають широкі можливості для ремонту військової техніки, зокрема бронетехніки – танків та бронетранспортерів. Свого часу болгарські заводи були найбільшою військово-ремонтною базою техніки радянського зразка, яка мала обслуговувати не лише Болгарію, а й весь Варшавський договір.


✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram