Грозєв: Моє розуміння: у Путіна – стан паніки

Грозєв: Моє розуміння: у Путіна – стан паніки

Президент Росії Володимир Путін усвідомлює, що Росія не може досягти в Україні успіху, і намагається врятувати свою репутацію. Таку думку висловив болгарський журналіст, головний розслідувальник міжнародної групи Bellingcat Христо Грозєв в ефірі телеканала "FreeДом" 17 липня, пише "ГОРДОН".
Грозєв вказав на три чинники, які посилюють стрес у президента країни-агресора. Перший – безуспішна "спецоперація", другий – потреба в масовій мобілізації, яку Путін побоюється оголосити у РФ, третій – міжнародна ізоляція.

"Я не можу собі уявити ситуацію, в якій Путін вважає, що в нього є успішна "операція", навіть напівуспішна. Тому всі його виступи останніх тижнів можна вважати спробою якось врятувати свою репутацію", – вважає розслідувач Bellingcat.

Він уточнив, що, попри зусилля пропаганди, росіяни цілком усвідомлюють величезні втрати російських збройних сил в Україні. Грозєв сказав, що острах Путіна оголосити офіційну мобілізацію свідчить про розуміння російським президентом тієї обставини, що навіть "зомбоване суспільство" в Росії не готове до цього.

"Тому що занадто багато, десятки тисяч матерів і батьків розповідають своїм друзям і родичам, що зниклі сини або чоловіки не повертаються. А він (Путін. – "ГОРДОН") не попереджав, що буде така ціна", – наголосив розслідувач.

Журналіст вважає, що без мобілізації Путін не зможе продовжувати і тим більше виграти війну, особливо коли зміниться співвідношення сил. Тому у РФ проводитимуть приховану мобілізацію, але її ресурси не нескінченні.

"Моє розуміння, що в нього (Путіна. – "ГОРДОН") – стан паніки", – наголосив Грозєв.

Міжнародна ізоляція, на думку Грозєва, додає Путіну стресу, бо він не очікував такого сценарію.

 

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram