Зеленський назвав прізвища кандидатів на посаду міністра освіти

Зеленський назвав прізвища кандидатів на посаду міністра освіти

Президент Володимир Зеленський розглядає декілька кандидатур на посаду міністра освіти. Про це він заявив під час неформального спілкування з журналістами у резиденції "Залісся".

Президент розповів, що поспілкувався з декількома кандидатами, - пише ВВС.

"Вони всі гарні, але не можуть бути міністрами через свою слабкість", - додав пан Зеленський, не уточнивши, про що саме йдеться.

"Після цього я зустрівся з багатьма ректорами провідних вузів, їх було 30-40. Вони усі запропонували мені декілька варіантів", - сказав Володимир Зеленський і назвав трьох кандидатів. Один з них має усі шанси стати міністром освіти.

Це, за словами президента, керівник Апарату Офісу президента України Олексій Дніпров, голова комітет з питань освіти у Верховній Раді Сергій Бабак та ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет.

Володимир Зеленський уточнив, що ректори радили йому обрати одного з трьох запропонованих кандидатур.

Президент додав, що планує наступного тижня поїхати в Чернігів, щоб зустрітися з Сергієм Шкарлетом. "Ми ще його не призначаємо. У середу я поїду в Чернігів. Я збираюся прийти в університет, я хочу просто подивитись, як він виглядає, хочу поговорити зі студентами і зрозуміти, що це за людина", - сказав президент.

"Якщо ми вже пів року шукаємо міністра освіти, то треба на чомусь зосередитися", - резюмував президент.

"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram