Навчальні заклади будуть самостійно визначати структуру і тривалість навчального року

Навчальні заклади будуть самостійно визначати структуру і тривалість навчального року

Навчальний рік 2022/2023 розпочнеться 1 вересня та зможе тривати більше або менш як 175 днів, оскільки внесені зміни до законодавства. 

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, передає пресслужба МОН.

“Відповідно до постанови КМУ “Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні”, освітній процес у 2022/2023 навчальному році розпочнеться 1 вересня у День знань і триватиме до 30 червня 2023 року”, – сказав Шкарлет.

Також педагогічна рада кожного закладу освіти визначатиме тривалість та структуру навчального року, тобто тривалість:

- навчального тижня (п’ять чи шість днів);

- дня;

- занять;

- відпочинку.

Окрім того, форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року залежно від безпекової ситуації у населеному пункті.

“Форма організації освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті та визначається рішенням військово-цивільних адміністрацій. Рішення ухвалюються за участю батьків учнів. Якщо батьки не погоджуються з очною формою навчання, вони можуть обрати дистанційну форму або індивідуальний графік, або перевести дитину на екстернатну чи сімейну форму навчання.

Для учнів, батьки яких оберуть онлайн-навчання, у закладі освіти можуть організовуватись окремі класи з дистанційною формою організації освітнього процесу. Жодна дитина не буде поза освітнім процесом”, – запевнив очільник МОН.

 

 ✅  Стань частиною спільноти « Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!

«Кут Огляду» ближче до читача!

Все новини Бесарабії та України тут і зараз:

✅  Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в Instagram