Кожен навчальний заклад куруватиме рятувальник від ДСНС – Монастирський

Кожен навчальний заклад куруватиме рятувальник від ДСНС – Монастирський

Міністерство внутрішніх справ закріпило рятівника за кожним навчальним закладом. Станом на 16 серпня до початку нового навчального року готові 41% навчальних закладів, тоді як ще півтора місяця тому їх було 11%.

Про це повідомив голова МВС Денис Монастирський.

«Ми закріпили за абсолютно кожним навчальним закладом у регіонах рятувальника – це конкретний працівник, який також відповідатиме за те, чи готовий заклад до нового навчального року. На сьогодні за нашими даними укриттями забезпечено близько 41% навчальних закладів усіх рівнів», – сказав очільник МВС.

Як зазначається, МВС надало відповідні рекомендації для навчальних закладів і контролює їх виконання.

За даними міністерства, перевірка проводилася комісійно не лише працівниками ДСНС, а й інших сил безпеки.

«Уже перевірено 80% навчальних закладів і невдовзі можна буде точно сказати, скільки шкіл зможуть розпочати навчання», – заявив Монастирський.

У ДСНС розповіли, що їхні фахівці, яких закріпили за навчальними закладами, навчатимуть викладачів і допомагатимуть учасникам навчального процесу.

 «З першого вересня, коли розпочнеться активна фаза навчання, ми забезпечимо чергування наших фахівців на цих об'єктах. Окрім того, вони допомагатимуть під час тривог і навчатимуть викладачів, як їм і дітям діяти», – повідомив голова ДСНС Сергій Крук.

джерело


✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram