Тірамісу

Тірамісу

Погодні умови не давали можливості завершити приготування цього шикарного десерту. То снігом присипало так, що зникло світло. З'явилося свіло- зникла вода. Так і живемо. Але зима в Арцизі була не надовго і, на решті, сьогодні ми все ж таки випили чаю з італійським десертом. І пристосований він до українських реалій. Сир маскарпоне я робила сама . І результатом задоволена. Знаю точно, що такий сир буду робити навіть просто до бутербродів.

Отож, беремо 2 пакети сметани 25% жирності. Шикарний буде результат, якщо взяти домашню сметану. У великій кастрюлі нагріваємо сметану , постійно помішуючи, до градусів 70- 80. Тобто, досить гарячу робимо суміш, але не доводимо до кипіння. Бо то вже буде не маскарпоне. Додаємо 2 столових ложки лимонного соку і швидко перемішуємо до утворення дрібних пластівців.

Тепер майбутній маскарпоне переливаємо на друшляк встелений марлею у товстий прошар. Можна взяти кухонний рушник. Злили, накрити і в холодильник на всю ніч, а можна і на всю добу.

Коли наш Маскарпоне стане схожим на вершковий сир, беремо 4 яйця, 100 гр цукру, ванільний цукор.

Так як ми будемо використовувати термічно не оброблені яйця, їх потрібно ретельно вимити і залишити в розчині соди на 20 хвилин.

У вас має бути вже готова охолоджена кава. Збиваємо білки до стійких піків. Окремо збиваємо жовтки, цукор, ванільний цукор та наш Маскарпоне. Потім обережно змішуємо обидві маси.

Тепер збираємо Тірамісу. Кожну палочку Савоярді швидко обмокуємо в каву і викладаємо у форму в один шар. Покриваємо кремом. Знову шар печива і шар крему. Ховаємо у холодильник як мінімум на 6 годин.

Це найважчий момент- перечекати ці години. Перед подачею на стіл, щільно присипаємо какао і нарізаємо порційно. Впевнена, що ви одразу почнете готувати наступну порцію.

Смачного вам дня. Готуєтьте з любов'ю.

Тут ви можете переглянути рецепт печива " Савоярді".

"Кут огляду" ближчий до читача!

Всі новини Бессарабії та України тут і зараз:

Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.

Коротко та по суті: Підпишись на наш Telegram- канал

Підтримай нас в Instagram