Смачний день. ТРИ ШОКОЛАДИ

Смачний день. ТРИ ШОКОЛАДИ

Торт "Три шоколади"- це вже класика. І рецептів доволі багато на просторах інтернету. Я випробувала рецепт на сметані, так як вершки то продукт дорогуватий для повсякденного готування. Результатом я залишилась задоволена, тому ділюсь з вами.

Смачний торт на сметані з ніжним шоколадним бісквітом із трьома мусовими шарами і трьома видами шоколаду (чорний, молочний, білий).



Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.



Шоколадний бісквіт:

борошно - 120г.

цукор - 140г.

какао - 30г.

розпушувач - 5г.

сіль - 1г.

яйце - 2шт.

молоко - 150г.

олія - 40г.

шоколадний мус:

1 мус:

сметана - 250гр

цукрова пудра - 50гр

молоко - 150гр

жовток - 1шт.

желатин- 10гр

чорний шоколад - 100гр

2 мус:

сметана - 250гр

цукрова пудра - 50 гр

молоко - 150гр

жовток - 1шт.

желатин - 10гр

молочний шоколад - 100гр

3 мус:

сметана - 250гр

цукрова пудра - 50гр

молоко - 150гр

жовток - 1 шт.

желатин - 10гр

білий шоколад - 100 гр

Почнемо з бісквіту. Змішуємо сухі інгредієнти. Яйця та цукор збиваємо. Додаємо олію та гаряче молоко. Дві маси з'єднуємо. Випікаємо. Такий бісквіт виходить пухким та вологим.

Готуємо перший мус - з чорного шоколаду. Спочатку заливаємо 10 гр желатину 2 столовими ложками води. Молоко і яйце заварюємо, інтенсивно помішуючи доводимо на вогні до загустіння. Додаємо розтоплений чорний шоколад і вимішуємо. Окремо збиваємо сметану і цукор. З'єднуємо дві маси і желатин. Все ретельно вимішуємо.

Заливаємо мус на бісквіт. Форма для торта попередньо має бути ізольована ацетатною стрічкою. Якщо у вас такої немає - скаристайтеся розрізаним міцним файлом. В холодильник до повного вистигання .

За таким принципом робимо мус з молочним шоколадом. Потім - з білим. Ось і все. Смачного вам дня. Готуйте з любов'ю.

Вікторія Лісецька 

 

 

"Кут огляду" ближчий до читача!

Всі Бессарабії та України тут і зараз:

Коротко та по суті: Підпишись на наш Telegram- канал

Підтримай нас в Instagram