Смачний день. ТРИ ШОКОЛАДИ
Торт "Три шоколади"- це вже класика. І рецептів доволі багато на просторах інтернету. Я випробувала рецепт на сметані, так як вершки то продукт дорогуватий для повсякденного готування. Результатом я залишилась задоволена, тому ділюсь з вами.
Смачний торт на сметані з ніжним шоколадним бісквітом із трьома мусовими шарами і трьома видами шоколаду (чорний, молочний, білий).
Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.
Шоколадний бісквіт:
борошно - 120г.
цукор - 140г.
какао - 30г.
розпушувач - 5г.
сіль - 1г.
яйце - 2шт.
молоко - 150г.
олія - 40г.
шоколадний мус:
1 мус:
сметана - 250гр
цукрова пудра - 50гр
молоко - 150гр
жовток - 1шт.
желатин- 10гр
чорний шоколад - 100гр
2 мус:
сметана - 250гр
цукрова пудра - 50 гр
молоко - 150гр
жовток - 1шт.
желатин - 10гр
молочний шоколад - 100гр
3 мус:
сметана - 250гр
цукрова пудра - 50гр
молоко - 150гр
жовток - 1 шт.
желатин - 10гр
білий шоколад - 100 гр
Почнемо з бісквіту. Змішуємо сухі інгредієнти. Яйця та цукор збиваємо. Додаємо олію та гаряче молоко. Дві маси з'єднуємо. Випікаємо. Такий бісквіт виходить пухким та вологим.
Готуємо перший мус - з чорного шоколаду. Спочатку заливаємо 10 гр желатину 2 столовими ложками води. Молоко і яйце заварюємо, інтенсивно помішуючи доводимо на вогні до загустіння. Додаємо розтоплений чорний шоколад і вимішуємо. Окремо збиваємо сметану і цукор. З'єднуємо дві маси і желатин. Все ретельно вимішуємо.
Заливаємо мус на бісквіт. Форма для торта попередньо має бути ізольована ацетатною стрічкою. Якщо у вас такої немає - скаристайтеся розрізаним міцним файлом. В холодильник до повного вистигання .
За таким принципом робимо мус з молочним шоколадом. Потім - з білим. Ось і все. Смачного вам дня. Готуйте з любов'ю.
Вікторія Лісецька
"Кут огляду" ближчий до читача!
Всі Бессарабії та України тут і зараз:
Коротко та по суті: Підпишись на наш Telegram- канал
Підтримай нас в Instagram