Смачний день. ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ПАСКА

Смачний день. ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ПАСКА

 

Неймовірна легкість тіста в Олександрійської паски досягається за рахунок особливої технології приготування опари, а також завдяки тому, що тісто замішують не на простому молоці, а на топленому. Велика кількість вершкового масла і цукру допоможуть пресованим свіжим дріжджам якісно виконати свою роботу.

Для опари:

1 літр молока

10 яєць

150 гр дріжджів свіжих

500 гр масла кімнатної температури

1 кг цукру

Яйця злегка збиваємо, додаємо масло, змішуємо з теплим молоком, яйцями, цукром, дріжджами і залишаємо в теплому місці на 8-12 годин (можна на ніч).

Домішуємо в опару:

1 чайна ложка солі

200 гр родзинок

Цедра лимона

Ванільний цукор 2 кг борошна

При бажанні можна додати цукати, коньяк.



Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.



Вимішуємо м’яке тісто (борошна піде приблизно 2 кг), вмочуючи руки в соняшникову олію.

Ставимо для підходу на годину-півтори, поки тісто не збільшиться вдвічі, після чого заповнюємо 1/3 частину формочок, чекаємо поки підійде майже до країв і випікаємо при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 40 хвилин).

Верх пасок, що охололи змащуємо білковим кремом чи розтопленим шоколадом, прикрашаємо.

 

"Кут огляду" ближчий до читача!

Всі Бессарабії та України тут і зараз: Коротко та по суті:

Підпишись на наш Telegram - канал

Підтримай нас в Instagram