МОЛОЧНИЙ БАТОН З НАСІННЯМ ЛЬОНУ ТА КУНЖУТУ

МОЛОЧНИЙ БАТОН З НАСІННЯМ ЛЬОНУ ТА КУНЖУТУ

Нещодавно всі ми були заручниками циклону, котрий приніс нам багато снігу та сильний вітер. І ми у повній красі відчули як то бути без світла та води. Хоча ми вже давно звикли до перебоїв у постачанні води та електроенергії. А подекуди в цю негоду залишилися й без хліба.

Така халепа спіткала мене особисто. Тому довелося самій випікати хліб. Результатом я залишилась задоволена, тому цей молочний батон готувала ще й сьогодні, але додавши до тіста насіння льону та кунжуту.



Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.



Отже, для молочного батону нам потрібно:

300 гр теплого молока

30 гр дріжджів

1 ст.л. цукру

1 ч.л. меду (мед дозволяє хлібу довше залишатися свіжим)

1 ч.л. солі

500-600 гр борошна

По 1 ст.л. насіння льону та кунжуту

2 ст.л. олії

Тісто можна вимішувати руками. Я для таких цілей використовую тістозамішувач (коли є електроенергія). Замісили, накрили рушником і забули про нього на 40-50 хвилин.

Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2 рази, на столі обминаю майбутній батон і скручую рулетом. Так хліб краще тримає форму при випіканні.

Залишаємо хлібину у формі для збільшення в об'ємі в 2-3 рази. Робимо ножем характерні надрізи.

Випікаємо при температурі 180 градусів 30 -35 хвилин до рум'яної скоринки.

Ось і все.

Смачного вам дня. Готуйте з любов'ю.

"Кут огляду" ближчий до читача!

Всі новини Бессарабії та України тут і зараз:

Коротко та по суті: Підпишись на наш Telegram- канал

Підтримай нас в Instagram