МОЛОЧНИЙ БАТОН З НАСІННЯМ ЛЬОНУ ТА КУНЖУТУ
Нещодавно всі ми були заручниками циклону, котрий приніс нам багато снігу та сильний вітер. І ми у повній красі відчули як то бути без світла та води. Хоча ми вже давно звикли до перебоїв у постачанні води та електроенергії. А подекуди в цю негоду залишилися й без хліба.
Така халепа спіткала мене особисто. Тому довелося самій випікати хліб. Результатом я залишилась задоволена, тому цей молочний батон готувала ще й сьогодні, але додавши до тіста насіння льону та кунжуту.
Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.
Отже, для молочного батону нам потрібно:
300 гр теплого молока
30 гр дріжджів
1 ст.л. цукру
1 ч.л. меду (мед дозволяє хлібу довше залишатися свіжим)
1 ч.л. солі
500-600 гр борошна
По 1 ст.л. насіння льону та кунжуту
2 ст.л. олії
Тісто можна вимішувати руками. Я для таких цілей використовую тістозамішувач (коли є електроенергія). Замісили, накрили рушником і забули про нього на 40-50 хвилин.
Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2 рази, на столі обминаю майбутній батон і скручую рулетом. Так хліб краще тримає форму при випіканні.
Залишаємо хлібину у формі для збільшення в об'ємі в 2-3 рази. Робимо ножем характерні надрізи.
Випікаємо при температурі 180 градусів 30 -35 хвилин до рум'яної скоринки.
Ось і все.
Смачного вам дня. Готуйте з любов'ю.
"Кут огляду" ближчий до читача!
Всі новини Бессарабії та України тут і зараз:
Коротко та по суті: Підпишись на наш Telegram- канал
Підтримай нас в Instagram