Смачний день. Відомий рецепт сливового пирога з газети The New York Times

Якщо ви захочете приготувати на десерт щось швидке і смачне, то цей сливовий пиріг саме те, що ви шукали. Повірте, він неперевершений.
А бонусом - ще й історія про нього. Кажуть, що газета The New York Times декілька років поспіль з 1983 року на численні прохання американських домогосподарок публікувала цей рецепт пирога зі слив. Зрештою терпець головного редактора увірвався, і газета надрукувала рецепт великим шрифтом востаннє - щоби вирізати й повісити на холодильник.
Після багатьох років боротьби редакторка здалася, і рецепт однаково продовжували публікувати, але тільки в різних варіаціях: з іншими фруктами, ягодами, без яєць, без масла. 2010 року був опублікований рецепт із цільнозерновим борошном. Тож поїхали готувати найвідоміший сливовий пиріг світу.
Цукор - 150 г
Масло вершкове - 120 г
Борошно - 150 г
Яйце куряче - 2 шт
Розпушувач тіста - 1 ч. л.
Сіль - дрібка
Сливи - 12 шт
Кориця - 1 ч. л.
Масло кімнатної температури збити з цукром, ванільним цукром та дрібкою солі. По одному вибивати яйця, продовжувати збивати. Всипати борошно і розпушувач, вимішати ложкою до однорідності. Перелити у форму діаметром 24 см. Викласти половинки слив, зрізом до тіста ( повірте, так буде набагато краще. Я перевірила).
Вимішати 2 ст. л. цукру і 1 ч. л. кориці. Посипати зверху по сливах. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 30- 40 хвилин до підрум'янення.
Ось і все. Готуйте з любов'ю. Смачного Вам дня.
Слідуйте за нами:
✅ у facebook (та запроси друзів!)
✅ у нашому Telegram-каналі
✅ в Instagram