Смачний день. ВЕЛИКОДНІЙ КРАФІН

Смачний день. ВЕЛИКОДНІЙ КРАФІН

Останніми роками набуває все більшої популярності нетрадиційна паска Крафін. Крафіни з'явилися в Австралії в 2013 році, з того часу вони активно завойовують популярність у всьому світі. Шанувальники традиції вважають, що цей племінник круасану не може вважатися паскою. Але обирати вам.

Що потрібно:

200 мл молока 2,5% жирності

цедра і сік одного середнього апельсина (приблизно 45-50 мл)

20 г пресованих дріжджів

150 г цукру

3 яйця

580 г борошна

150 г вершкового масла 82,5% жирності

100 г журавлини

100 г кураги

100 г родзинок

70 г волоських горіхів.

Зробіть опару. В миску влийте 200 мл молока 2,5%, температурою до 40 градусів. Додайте в нього 20 г пресованих дріжджів та 1 ст. л. цукру. Перемішайте віничком, щоб інгредієнти розчинилися. Суміш відставте на 20 хвилин в тепле місце. Помийте апельсин та натріть цедру на дрібну тертку, не чіпляючи білу частину цитруса, бо вона гірчитиме. Потім з нього вичавте сік. у вас має вийти приблизно 45-50 мл.

В опару частинами додайте 580 г просіяного борошна та всі інші інгредієнти. Замісіть руками тісто, яке не лине до рук. Перекладіть тісто в глибоку велику миску, накрийте рушником та поставте в тепле місце без протягів на годину. Воно має добре піднятися.

Розкатайте тісто дуже тонким шаром та змастіть м'яким маслом. Щоб крафін вдався, тісто має бути дійсно тонко розкатане. Змішайте горіхи з курагою, родзинками та журавлиною та розкладіть по всій поверхні тіста зверху на масло не доходячи по 4 см до країв. Закрутіть тісто в рулет.

Потім візьміть гострий ніж та розріжте рулет навпіл. Кожну смужку тіста з сухофруктами закрутіть в рулет, як равлик.

Викладіть тісто в форми. Воно має займати 2/3 висоти. Поставте в тепле місце без протягів на 30 хвилин. Тісто має добре, тому не всім вистачить 30 хвилин, може піти часу і до години.

Ставте форми з тістом випікатися на 40-45 хвилин в режимі верхнього та нижнього нагріву при температурі 170 градусів.

 Виймайте крафіни з духовки та залиште повністю охолоджуватися за кімнатної температури. Готові крафіни присипте цукровою пудрою.

Ось і все. Смачного вам дня. Готуйте з любов'ю.

Вікторія Лісецька



Залишайтеся в курсі важливих подій! Слідуйте за нами:

✅ у facebook (та запроси друзів!)

✅ у нашому Telegram-каналі

✅ в Instagram