Смачний день. ВЕЛИКОДНІЙ КРАФІН
Останніми роками набуває все більшої популярності нетрадиційна паска Крафін. Крафіни з'явилися в Австралії в 2013 році, з того часу вони активно завойовують популярність у всьому світі. Шанувальники традиції вважають, що цей племінник круасану не може вважатися паскою. Але обирати вам.
Що потрібно:
200 мл молока 2,5% жирності
цедра і сік одного середнього апельсина (приблизно 45-50 мл)
20 г пресованих дріжджів
150 г цукру
3 яйця
580 г борошна
150 г вершкового масла 82,5% жирності
100 г журавлини
100 г кураги
100 г родзинок
70 г волоських горіхів.
Зробіть опару. В миску влийте 200 мл молока 2,5%, температурою до 40 градусів. Додайте в нього 20 г пресованих дріжджів та 1 ст. л. цукру. Перемішайте віничком, щоб інгредієнти розчинилися. Суміш відставте на 20 хвилин в тепле місце. Помийте апельсин та натріть цедру на дрібну тертку, не чіпляючи білу частину цитруса, бо вона гірчитиме. Потім з нього вичавте сік. у вас має вийти приблизно 45-50 мл.
В опару частинами додайте 580 г просіяного борошна та всі інші інгредієнти. Замісіть руками тісто, яке не лине до рук. Перекладіть тісто в глибоку велику миску, накрийте рушником та поставте в тепле місце без протягів на годину. Воно має добре піднятися.
Розкатайте тісто дуже тонким шаром та змастіть м'яким маслом. Щоб крафін вдався, тісто має бути дійсно тонко розкатане. Змішайте горіхи з курагою, родзинками та журавлиною та розкладіть по всій поверхні тіста зверху на масло не доходячи по 4 см до країв. Закрутіть тісто в рулет.
Потім візьміть гострий ніж та розріжте рулет навпіл. Кожну смужку тіста з сухофруктами закрутіть в рулет, як равлик.
Викладіть тісто в форми. Воно має займати 2/3 висоти. Поставте в тепле місце без протягів на 30 хвилин. Тісто має добре, тому не всім вистачить 30 хвилин, може піти часу і до години.
Ставте форми з тістом випікатися на 40-45 хвилин в режимі верхнього та нижнього нагріву при температурі 170 градусів.
Виймайте крафіни з духовки та залиште повністю охолоджуватися за кімнатної температури. Готові крафіни присипте цукровою пудрою.
Ось і все. Смачного вам дня. Готуйте з любов'ю.
Вікторія Лісецька
Залишайтеся в курсі важливих подій! Слідуйте за нами:
✅ у facebook (та запроси друзів!)
✅ у нашому Telegram-каналі
✅ в Instagram