Зеленський запропонував Росії знижку в 50% на транзит газу до Європи

Зеленський запропонував Росії знижку в 50% на транзит газу до Європи

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна пропонує "Газпрому" знижку в 50% на транзит газу до Європи понад встановлені контрактом 40 млрд кубометрів на день, повідомляє Bloomberg.

"Україна пропонує ці додаткові можливості для всіх країн-потенційних транзитерів. Ми хотіли б бачити в якості клієнтів європейські компанії, але ці додаткові можливості доступні і "Газпрому". Враховуючи поточний тариф на транзит, знижка складе, як я припускаю, 50%", - підкреслив Зеленський.



Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів. ️



Одночасно з цим Зеленський звинуватив Росію в організації газової кризи в Європі, закликавши Європейський Союз скоординувати свою відповідь з Україною.

"Це справжня газова агресія проти Євросоюзу", - сказав Зеленський, заявивши, що існує "безпрецедентна необхідність у спільних зусиллях".

"Я сподіваюся, що країни ЄС усвідомлюють безпрецедентну необхідність спільних зусиль, що повага європейських цінностей і правил - єдиний спосіб зберегти європейську енергетичну незалежність. І тут Україні є що запропонувати ", - зазначив президент України.

 

 

"КУТ ОГЛЯДУ" ближчий до читача!

Всі Бессарабії та України тут і зараз: Коротко та по суті:

Підпишись на наш Telegram - канал

Підтримай нас в Instagram