Верховна рада посилила вимоги до дитячого харчування

Верховна рада посилила вимоги до дитячого харчування

Верховна рада ухвалила зміни до українського законодавства у сфері дитячого харчування (№ 4554). Нові правила відповідають вимогам законів Євросоюзу. Про це повідомляє Суспільне

Новим законом були визначені вимоги до харчових продуктів, призначених для годування дітей від 0 до 3 років, а також до надписів на упаковці. Зокрема, в маркуванні дитячих сумішей заборонено писати: "з дуже низьким вмістом глютену", "підходить для осіб з непереносністю глютену", "підходить для осіб, хворих на целіакію", "спеціально розроблено для осіб з непереносністю глютену", "спеціально розроблено для осіб, хворих на целіакію".



Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.



"Застосування інгредієнтів з вмістом глютену для таких харчових продуктів заборонено і зазначені написи можуть вводити споживачів в оману", – йдеться у пояснювальній записці до закону.

Також парламент встановив рамки для реклами дитячого харчування. Віднині виробники не мають права поширювати рекламу, яка має на меті зменшення впливу виробників дитячого харчування на рішення матерів про припинення годування грудьми.

Закон також передбачає затвердження Міністерством охорони здоров'я вимог щодо складу дитячих сумішей, складу продуктів для спеціальних медичних цілей та продуктів для контролю ваги, а також щодо використання пестицидів під час виробництва дитячого харчування.

 

"КУТ ОГЛЯДУ" ближчий до читача!

Всі Бессарабії та України тут і зараз: Коротко та по суті:

Підпишись на наш Telegram - канал

Підтримай нас в Instagram