Учасники тероборони зможуть отримати дозвіл на мисливську зброю за прискореною процедурою

Учасники тероборони зможуть отримати дозвіл на мисливську зброю за прискореною процедурою

Про це заступник Голови Національної поліції України повідомив сьогодні, 23 лютого, під час брифінгу на тему: «Безпека держави: робота поліції в умовах посиленого режиму». 

Олександр Фацевич повідомив, що наразі загальний масив зареєстрованої зброї, пристроїв та газових пістолетів і револьверів у громадян складає понад 1 млн 200 тис. одиниць. Зареєстровано більше 709 тисяч власників вогнепальної зброї та понад 250 тисяч власників спецзасобів.  

«У лютому 2021 року уповноважені підрозділи видали майже 10 тисяч дозволів на придбання різних видів зброї. А за аналогічний період цього року – більше 10 тисяч 300 таких дозволів», – повідомив заступник глави Нацполіції.  

Водночас Олександр Фацевич зазначив, що люди, які захищатимуть країну у складі територіальної оборони, зможуть отримати дозвіл на зброю за прискореною процедурою: 

«Відповідна інструкція дозволяє не надавати нам деякі документи, наприклад, щодо проходження навчання чи спецперевірок. Також кожен член добровольчого формування, відповідно до закону, має пред’явити довідку про несудимість. Якщо він є членом тероборони та має посвідчення, підрозділи з контролю за обігом зброї ставитимуть в пріоритет і відпрацьовуватимуть ці документи набагато швидше, а відтак у максимально стислі строки надаватимуть дозвіл».

Водночас заступник глави Нацполіції зазначив, що наразі таких звернень від членів тероборони немає.

✅  Стань частью сообщества "Угол Обзора" в facebook и пригласи друзей!

"Угол обзора" ближе к читателю!        

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅  Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram