Юлія Тимошенко розкритикувала нову редакцію закону про мобілізацію: що пропонує

Юлія Тимошенко розкритикувала нову редакцію закону про мобілізацію: що пропонує

Фото: пресслужба  ВО «Батьківщина»

На фронт – підготовлених силовиків, а захисникам, які понад 1,5 роки на фронті, – відпустку або демобілізацію. Юлія Тимошенко на своїй Фейсбук-сторінці розкритикувала нову редакцію закону про мобілізацію та запропонувала свою версію справедливого призову.

Лідерка «Батьківщини» вважає, що воїнів, які понад 18 місяців на фронті, мають замінити силовики, яких у тилу налічується майже півмільйона. А виснажені захисники мають отримати право на відпустку або демобілізацію. Тимошенко закликала людей гуртуватися у боротьбі проти скандального закону. Лідерка «Батьківщини» зазначила, що уряд обманув депутатів, внісши, попри домовленості, відхилені раніше норми.

Справедлива концепція мобілізації від Тимошенко має виглядати так:

  1. Вдвічі підвищення зарплатні воїнам, які воюють на фронті понад півтора року, а тим, хто не відчуває можливості продовжувати службу навіть за збільшену винагороду, – дати відпустку на рік. Замінити воїнів можуть силовики, що нині працюють в тилу.
  2. Для добровольців – вдвічі збільшити грошове забезпечення та гарантувати соціальний захист (житло, медстраховка). На підготовку до бойових дій – мінімум пів року.
  3. Звільнити від призову чоловіків, молодших 27 років, а також жінок, студентів, науковців, викладачів, освітян, людей з інвалідністю I, II, III групи. Не мобілізувати висококваліфікованих працівників підприємств і батьків, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, а також четверо і більше дітей різного віку.
  4. Створити інноваційний фонд для виготовлення озброєння на фронт.

 

Залишайтеся в курсі важливих подій! Слідуйте за нами:

✅ у facebook (та запроси друзів!)

✅ у нашому Telegram-каналі

✅  в Instagram