ЦВК звернулась до ГУНП в Одеській області щодо діяльності Одеської районної ТВК

ЦВК звернулась до ГУНП в Одеській області щодо діяльності Одеської районної ТВК

До ЦВК надійшли скарга та заява Одеської Обласної організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” щодо порушення, на думку заявника, Одеської районної ТВК вимог виборчого законодавства України при утворенні та формуванні складу сільських, селищних територіальних виборчих комісій Одеського району Одеської області.

Як зазаначено у повідомленні на сайті ЦВК, Комісія, розглянувши це питання, констатувала, що обставини справи, підтверджені наявними в ЦВК матеріалами, та отримані від голови і секретаря цієї комісії пояснення, які частково – взаємовиключні та потребують перевірки правоохоронними органами, є недостатніми підставами для встановлення Комісією порушення виборчого законодавства України Одеською районною ТВК.

З огляду на всі обставини,  притягнення винних осіб до відповідальності виходять за межі її повноважень ЦВК. В той же час, наголошують у повідомленні, викладені у зверненнях місцевої організації вказаної політичної партії та зазначені в поясненнях голови і секретаря Одеської районної ТВК обставини щодо фальсифікації виборчої документації та її зникнення можуть свідчити про наявність у діях окремих осіб ознак кримінальних правопорушень, а отже, потребують перевірки та надання відповідної правової оцінки правоохоронними органами.

Комісія звернулась до Головного управління Національної поліції в Одеській області для проведення перевірки викладених у зверненнях Одеської Обласної організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ” та поясненнях секретаря і голови Одеської районної територіальної виборчої комісії обставин. А в разі виявлення підстав – вжиття згідно із законодавством України заходів реагування, для чого передала йому копії відповідних документів та матеріалів.


"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram