Рада відправила у відставку Степанова

Рада відправила у відставку Степанова
Верховна Рада підтримала відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. За рішення проголосували 292 народних депутати.

Подання про відставку презентував прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він зазначив, що спроможність нашої медичної системи за рік виросла в рази, але головним завданням міністра було питання вакцинації, - ПЕРЕДАЄ lb.ua

"Очільник МОЗ запевняв, що ситуація з поставками найближчим часом вирішиться, але прогрес по цьому питанню надто повільний, а комуніковані ним і міністерством дані часто розходилася з реальністю", - зазначив Шмигаль.

Сам Степанов під час виступу заявив, що за час його роботи збільшалася кількість ліжок із киснем у лікарнях, а ШВЛів всім вистачало навіть у пік епідемії.

"МОЗ побудувало за рік стійку систему, яка дозволяє Україні не очолювати рейтинги смертей коронавірусу. Так, не все ідаельно... МОЗ, я і моя команда, ніколи не цуралися конструктивних зауважень", - заявив Степанов і процитував Арістотеля про те, що єдиний спосіб уникнення критики – нічого не робити. 

Степанов знову заперечив провал забезпечення киснем лікарень.

"Одна з причин подання - провал вакцинації, але провал вакцинації стався у всьому світі, до того ж ми не виробляємо вакцини і не є пріорітетною країною для поставок", - додав він. 

Степанов також заявив, що ще одна ймовірна причина його відставки - "надто активно вибивав зарплати лікарям" і цим "створював свобі політичний імідж". Він додав, що має "чіткий план, як повністю здолати пандемію, для цього потрібні час і ваша підтримка". 

Після виступу і відповідей Степанова виступив голова профільного комітету Максим Радуцький. Він тільки озвучив рішення комітету – рекомендацію депутатам самим визначитися, чи відправляти Степанова у відставку.