Карантин вихідного дня спровокував другу хвилю безробіття в Україні- Денис Шмигаль

Карантин вихідного дня спровокував другу хвилю безробіття в Україні- Денис Шмигаль

Одним з наслідків введення в Україні так званого карантину вихідного дня стало зростання рівня безробіття. Станом на сьогодні в країні налічується 420 тисяч тільки офіційно зареєстрованих безробітних.

Про це Денис Шмигаль розповів у інтерв'ю для УП

"На початок карантину у нас була 361 тисяча зареєстрованих безробітних, сьогодні – 420 тисяч. Ще місяць тому було 396.  Ви бачите – після карантину вихідного дня цифра виросла. Тобто ось відповідь: ВВП не постраждав, але ось люди, ми маємо другий пік звернень по безробіттю: перший був після початку карантину.  Традиційно впливає і завершення аграрного сезону, люди стають на реєстрацію. Але в цих коливаннях безробіття є і карантин вихідного дня".

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль – єдиний чиновник із вищого керівництва держави, який не хворів на COVID. Голова уряду вважає, що його рятує маска, яку він не знімає на робочих зустрічах та нарадах.

Інтерв'ю "Українській правді" Шмигаль також дає в масці. І мова не тільки про захисний засіб.  Протягом усієї розмови, яка триває більше години, дуже складно зрозуміти емоції, настрій, переконання другої за політичною ієрархією людини в країні. Шмигаль уникає оцінок, говорить мовою цифр, його майже неможливо вивести з себе навіть найнезручнішими питаннями.

Фото Українська правда

"Кут огляду" ближчий до читача!

Всі новини Бессарабії та України тут і зараз:

Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.

Коротко та по суті: Підпишись на наш Telegram- канал

Підтримай нас в Instagram