Чи відбудуться перевибори мера Харкова найближчим часом

Чи відбудуться перевибори мера Харкова найближчим часом

"Перевибори найближчим часом повинна призначити Верховна Рада. В даному випадку подання президента не потрібно", - відповіли нам в ЦВК.

При цьому глава правління громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська сумнівається, що вибори дійсно призначать найближчим часом. Про це вона написала на своїй сторінці Facebook:

-"Про Харків та Геннадія Кернеса. Закон про місцеве самоврядування визначає, що у разі звільнення з посади міського голови у зв'язку з достроковим припиненням його повноважень або смерті, функції міського голови здійснює секретар відповідної міської ради. Оголошення позачергових виборів - питання, яке лежить у площині відповідальності парламенту та може бути розтягнуте в часі на роки, що демонструвала неодноразова практика.

Тож, поки функції міського голови є кому виконувати і є консенсус місцевих еліт щодо цього, не факт, що вибори міського голови Харкова відбудуться найближчим часом.

Позачергові вибори проводяться двічі на рік: остання неділя березня та остання неділя жовтня. На практиці, відсутня відповідальність колегіального органу парламенту за непризначення дати і подекуди процедура не була виконана роками".

Тож повноваження міського голови Харкова  наразі переходять до секретаря мерії.

" Кут огляду" ближчий до читача!

Всі новини Бессарабії та України тут і зараз:

Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.

Коротко та по суті: Підпишись на наш Telegram- канал

Підтримай нас в Instagram