Азарову повідомили про підозру в держзраді через Харківські угоди

Азарову повідомили про підозру в держзраді через Харківські угоди

Колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову повідомили про підозру в держзраді через Харківські угоди, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими ДБР повідомлено про підозру колишньому Прем’єр-міністру України у державній зраді (ч.1 ст. 111 КК України).

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 Ексголова Уряду підозрюється в тому, що, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім Президентом України, розуміючи, що Угода між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України суперечить Конституції та Закону України «Про міжнародні договори України», вчинив дії, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України.

 Встановлено, що 20 квітня 2010 року, перебуваючи на території Російської Федерації, колишній Прем’єр-міністр України погодився на нав’язані представником іноземної держави – Президентом РФ Дмитром Медведєвим умови продовження строку перебування Чорноморського флоту РФ на території України на 25 років під приводом отримання знижки на природній газ.

 З 21 квітня 2010 року по 23 квітня 2010 року він забезпечив погодження проєкту Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України та Закону України про її ратифікацію міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади та правоохоронними органами без фактичного розгляду цих документів уповноваженими органами.

 Крім того, ексочільник Уряду у квітні 2010 року на закритому засіданні Кабінету Міністрів України підписав розпорядження про схвалення вказаної Угоди Урядом України та, в порушення Закону України «Про міжнародні договори України», вніс проєкт Угоди на розгляд Президентові України.

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підписуйтесь на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram