До Нового року 8 днів: передноворічна спортивна радість арцизьких акробаток

До Нового року 8 днів: передноворічна спортивна радість арцизьких акробаток

Продовжуємо зворотній відлік часу! До Нового року залишилоь 8 днів - вісім добрих, радісних новин від редакції "Кут огляду"!


У чарівний час, коли вся Україна готується до дивовижних свят, арцизькі акробатки відвідали найказковіше місто Лева!

Підопічні Олени Володимирівни Дойжи, тренера Арцизької ДЮСШ, брали участь у Відкритому Всеукраїнському турнірі з спортивної акробатики пам’яті заслуженого тренера України Олексія Чернявого.

Справжнє свято акробатики відбулося на базі спортивного корпусу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського і тривало з 17 по 21 грудня.

Варто додати, що цього річ  загалом у змаганнях брала у участь рекордна кількість  спортивних акробатів  – 450участників, які представляли більш ніж 20 міст України та ближнього зарубіжжя.

Спортивні баталії тривали три дні поспіль, діти виконували індивідуальні та групові вправи. У турнірі брали участь як талановиті діти,  так і спортсмени, які вже встигли зробити перші кроки у великому спорті, навіть  досвідчені, титуловані акробат та студенти. Саме тому змагання відбувалися за програмою ІІІ, ІІ, І юнацьких розрядів, ІІІ, І розряду, 8 – 14 років, КМС, у різних  вікових групах.

Кожен учасник змагань був нагроджений відзнакою,  медаллю за участь, смаколиками та м’якими іграшками. Також подарунки і подяки за підготовку команд та участь у турнірі отримали всі тренери.

Дівчатка повернулися до рідного міста сповнені емоцій, натхнення та сил, аби продовжити тренування й дивувати нас знову й знову!

Для наших дівчаток участь у турнірі – це можливість отримати досвід участі у масштабних змаганнях, поспілкуватися з однолітками  і водночас підготуватися до наступного, який, як розповіла Олена Володимирівна,  стартує у Миколаєві зовсім скоро: у лютому - Всеукраїнський турнир з спортивної акробатики памяти им. М.Ксенафонтова.


Довідка:

Олексій Федорович Чернявий – один із засновників львівської школи акробатики, один з перших заслужених тренерів України в цьому виді спорту; упродовж тривалого часу працював на кафедрі гімнастики Львівського державного інституту (університету) фізичної культури.