Поліція викрила третю фейкову «Дію» із фальшивими COVID-сертифікатами

Поліція викрила третю фейкову «Дію» із фальшивими COVID-сертифікатами

У Миколаєві викрили 15-річного підлітка, який у спеціальному редакторі міг створити фальшиві копії COVID-сертифікатів.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної прокуратури.

За даними слідства, юнак за гроші надавав доступ до сайту, що повторює за дизайном додаток «Дія». У спеціальному редакторі за бажанням клієнтів він міг створити фальшиві копії COVID-сертифікатів.

«Гроші надходили на його електронний гаманець одного із платіжних сервісів країни-агресора, з якого потім підліток виводив кошти на картковий рахунок. Після оплати він надсилав замовнику архів із програмним забезпеченням, клієнту залишалося лише встановити його на власний смартфон», – йдеться у повідомленні.

На фейковому сайті було авторизовано понад 1 тис. користувачів.

Справа відкрита за фактом несанкціонованого втручання у роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку (ч. 1 ст. 361 КК України).

Наразі вживаються заходи для блокування всіх каналів поширення фейкової програми, притягнення до відповідальності осіб, які придбали вказану послугу.

Доступ до сайту коштував від 250 до 650 грн, які він отримував на електронний гаманець платіжного сервісу РФ. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 361 КК України.

✅  Стань частью сообщества "Угол Обзора" в facebook и пригласи друзей!

"Угол обзора" ближе к читателю!        

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅  Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram