ЖОДНОЇ КОПІЙКИ: освіта не отримала кошти з Фонду боротьби з COVID-19

ЖОДНОЇ КОПІЙКИ: освіта не отримала кошти з Фонду боротьби з COVID-19

Як повідомила колишня міністерка освіти і науки Ганна Новосад, система освіти не отримала жодної копійки із Фонду боротьби з COVID-19, хоча навесні витрати на освіту заради фінансування цього фонду були скорочені на 5 мільярдів гривень.

"Тільки школа - це 443 тисячі педагогічних працівників (з них 70 000 пенсіонери), більш як 4 мільйони учнів...

Уряд чомусь не захотів виділити коштів для забезпечення заходів безпеки та матеріальної підтримки педагогів. Як виконати рекомендацію МОЗ/МОН про поділ класів, якщо кошти пораховані і видані на з/п одного вчителя одного класу? Усьому засновники шкіл мають дати раду самі", - пише Новосад у Фейсбуці.
 
Також, як зауважила Новосад, якщо завтра українські школи повернуться до дистанційного навчання, постраждають найбільше ті, хто і так страждає від соціально-економічної нерівності і обмеженішого доступу до якісної освіти:
"Зокрема, 1,2 мільйони дітей з сільських шкіл, для яких дистанційне навчання може означати відсутність будь-якого навчання", - додала Новосад.
 
"Знаєте, що мене найбільше дивує в цьому всьому? Що не те, щоб шукали, шукали кошти і не знайшли. А те, що навіть не обговорювали", - резюмувала ексчиновниця МОНу.

"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram