57 шкіл на Одещині закриті на карантин. Чи запровадять «дистанційку» в області?

57 шкіл на Одещині закриті на карантин. Чи запровадять «дистанційку» в області?

 За оперативною інформацією, станом на 5 лютого у нас всього 58 шкіл у 27 громадах Одещини закриті на карантин. Найбільше у Саф’янівській громаді Ізмаїльського району (16 ЗЗСО), найменше в Роздільнянському районі (по одній школі у двох громадах).

Про це повідомив Олександр Лончак, директор Департаменту освіти і науки Одеської ОДА, коментуючи численні звернення батьківської громадськості щодо можливого переходу Одеської області на дистанційне навчання або можливе запровадження карантину через хворобу дітей, передає «Кут огляду» .

«Наразі, за повідомленням медиків, у нас дійсно фіксується сезонний ріст захворюваності на грип та ГРВІ, але епідпоріг не перевищений, тому немає потреби всій області оголошувати карантин чи запроваджувати онлайн-навчання. Не бачимо поки що такої необхідності», - йдеться в повідомленні.

В той же час Олександр Лончак зауважив, що  є наступні умови. Якщо хворіє 20% школи, то засновник ухвалює рішення про запровадження карантинних обмежень у навчальному закладі, так само, якщо це 20% одного окремого класу, то діти саме цього класу ізолюються на певний період, щоб не розповсюджувати вірус.

«Якщо ж рівень захворюваності серед школярів стрімко зростатиме, ми будемо змушені рекомендувати закладам освіти перейти на дистанційний режим роботи. Тому звертаюся до батьків: будьте свідомими, дотримуйтеся заходів профілактики й відповідально ставтеся до здоров'я своїх дітей! Неприпустимо пускати їх з першими ознаками захворювання до школи чи дитячого садочку! Краще зверніться до лікаря. Не наражайте на небезпеку інших учасників освітнього процесу — як дітей, так і педагогічних працівників. А поки працюємо у звичному режимі. Бережіть себе та своїх близьких! Усім, хто хворіє, бажаю якнайшвидшого одужання», - наголосив очільник профільного департаменту.

 

Слідуйте за нами:

✅ у facebook (та запроси друзів!)

✅ у нашому Telegram-каналі

✅  в Instagram