НАСКІЛЬКИ ТИ ЧЕСНИЙ?

НАСКІЛЬКИ ТИ ЧЕСНИЙ?

 ВІКТОРІЯ ЛІСЕЦЬКА

Думаю, кожен погодиться, що бути чесним дуже приємно. Приємно повернути гроші на касі, якщо виявив зайву решту. Приємно віддати власнику загублений телефон чи гаманець. Так, це приємно. Це підвищує самооцінку. А довіра- надихає на гарні вчинки.
На одному із заводів Радянського Союзу в 70- тих роках провели експеримент. В заводській їдальні забрали касира і поставили коробку для грошей. Вирішили показати довіру до своїх робітників.
Йшли дні, а виручка все меншала. Експеримент був на межі зриву. Але одного дня в коробці виявили значну суму грошей, яка перекрила борг за цілий місяць усієї їдальні.
Хто ж цей благодійник?
Виявилося, в цей день на заводі була зарплатня. Люди просто повернули свій борг.
Довіра породжує чесність. Всім нам хочеться жити серед людей з високим рівнем культури. А для цього потрібно самому таким стати.
Зі мною особисто був нещодавно випадок. Я купувала м'ясо в магазині на ринку. Паралельно вибирала ковбасу. Потім забігла ще не в один магазин. Як годиться справжній жінці (тут я іронізую) обвішана сумками я вмостилася в маршрутку. І тут задзвонив телефон. Мені телефонували з м'ясного магазину і повідомили, що я забула свою покупку. Поки я збігала в магазин водій маршрутки мене почекав, щоб я зі своїми клунками не йшла. З тих пір я постійний клієнт цього магазину. А щирість людей зробила мій день кращим.
Насправді чесних людей більше, ніж ми думаємо. Вони всюди. Просто ми не завжди , в силу тих чи інших обставин, можемо бачити чесність і порядність в оточуючих.
Ось і не покидає мене думка- а чи прижилась би в нас ідея магазину без продавця? Чи , наприклад, відвідування саду фермерського господарства і оплатою зібраного врожаю на виході? Ми б змогли так?


"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram