Сьогодні за демонстрацію курсу Нацбанк анулював ліцензії чотирьох фінансових компаній

Сьогодні за демонстрацію курсу Нацбанк анулював ліцензії  чотирьох фінансових компаній

Національний банк України застосовував заходи впливу до чотирьох фінансових компаній, які здійснюють торгівлю валютними цінностями, у вигляді відкликання (анулювання) ліцензій на торгівлю валютними цінностями (обмін валюти), а до двох фінансових компаній – штрафи та письмові застереження.

 

Зокрема, ТОВ «ФК «КОНСТАНТА М» (ЄДРПОУ 42398871), ТОВ «ДСД ФІНАНС» (ЄДРПОУ 39656355), ТОВ «24 ОНЛАЙН» (ЄДРПОУ 39945438), ТОВ «ФІНАНСОВА ГАРАНТІЯ» (ЄДРПОУ 39730627) анульовано ліцензії за порушення вимог валютного законодавства. Ці компанії охоплюють близько 15% ринку готівкового обміну валют та мають понад 600 пунктів обміну валют.

 

Дві компанії – ТОВ «ФК «ФІНОФІС» (ЄДРПОУ 43473797) та ТОВ «24 ОНЛАЙН» (ЄДРПОУ 39945438) – оштрафовано. Розмір штрафу становить 151 000 грн до кожної установи за виявлені порушення Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» та Закону України «Про валюту і валютні операції». Також до цих двох фінансових компаній застосовані письмові застереження.

Станом на 4 серпня 2022 року Національний банк здійснив 40 перевірок структурних підрозділів 15 небанківських фінансових установ.

Ці та інші рішення ухвалені на засіданні Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 5 серпня 2022 року.

 

Водночас перевірки небанківських фінансових установ, що здійснюють торгівлю валютними цінностями, тривають. Їхня мета –забезпечити прозорий ринок торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та цивілізовані правила роботи на ньому.


 

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram