Реконструкція каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем: у пошуках фінансування

Реконструкція каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем: у пошуках фінансування

Постійна комісія з питань екології, природокористування, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків підтримала звернення, спрямоване на завершення реконструкції каналу, що з’єднує Тилігульський лиман з Чорним морем, - інформує пресслужба Одеської облради.


 Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!


Його підготували депутат Олег Кутателадзе та директор регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» Віталій Петрусенко, а члени комісії заслухали під час засідання 9 лютого. Звернення передбачає внесення змін до Одеської регіональної комплексної програми з охорони довкілля на 2020-2021 роки.

Зазначимо, РЛП «Тилігульський» розпочав реконструкцію каналу в жовтні 2016 року — задля збереження лиману та наповнення його морською водою. Зараз для завершення не вистачає понад 39,5 млн грн. Чотири планують залучити з обласного бюджету, решту — з державного. Комісія підтримала це рішення та рекомендувала розглянути його департаменту екології та природних ресурсів Одеської облдержадміністрації, потім воно буде винесено на сесію обласної ради.

Олег Кутателадзе також запропонував звернутися до Миколаївської обласної ради щодо співфінансування цього проєкту. Пропозицію підтримано.

Окрім цього, комісія погодила Перелік природоохоронних заходів та об’єктів, фінансування яких планується у 2021 році за рахунок обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. До нього, зокрема, увійшли наукові дослідження гідрогеологічного режиму і стану Куяльницького лиману та морської води Одеської затоки. У поточному році на це планують спрямувати 1,22 млн грн.

 


«Кут огляду» ближче до читача!

Коротко і по суті. Підписуйтесь на наш Telegram-канал

Підтримай нас в  Instagram