До уваги мисливців!

До уваги мисливців!

Напередодні відкриття сезону полювання 2021-2022 поліцейські просять власників зброї звернути увагу на стан дозвільної документації і, за потреби, своєчасно привести її до ладу, аби уникнути покарання.

«Мисливська вогнепальна та холодна зброя повинна бути зареєстрована і кожні три роки своєчасно перереєстрована. Подавати документи на перереєстрацію потрібно за місяць до закінчення їх дії. За порушення строків реєстрації та перереєстрації зброї статтею 192 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачене покарання у вигляді штрафних санкцій», - зауважує начальник сектору контролю за обігом зброї Одеського районного управління поліції  №2​ Сергій Сурженко.

Правоохоронець також нагадав, що співробітники поліції мають право проводити перевірку стану зберігання зброї і у разі виявлення порушень - вилучити її згідно з діючим законодавством.

«Мисливська вогнепальна, газова зброя та пристрої для відстрілу гумових куль у розрядженому стані повинні зберігатися за місцем постійного проживання власника в металевому сейфі, що закривається внутрішнім замком. Ключі від сейфа мають бути особисто у власника зброї або в такому місці, що виключає доступ до них будь-яких сторонніх осіб, в тому числі близьких родичів. У разі втрати або викрадення зброї, а також при зміні місця проживання, власник повинен негайно сповістити про це до правоохоронних органів», - зазначив підполковник поліції.

✅  Стань частью сообщества "Угол Обзора" в facebook и пригласи друзей!

"Угол обзора" ближе к читателю!        

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅  Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅  Поддержи нас в Instagram