Черкаси: Президент передав "полум'яний привіт" меру, голова МВС пригрозив "жорстким реагуванням"

Черкаси:  Президент передав "полум'яний привіт" меру, голова МВС пригрозив "жорстким реагуванням"

 Вчора виконком Черкаської міської ради прийняв рішення, яке фактично відміняє карантинні вимоги уряду:  про відкриття перукарень, салонів краси, магазинів одягу, будівельних крамниць. Звичайно, за жорсткого дотримання усіх санітарних і безпекових норм. Це рішення підписав міський голова Анатолій Бондаренко вчора, а вже сьогодні поліція почала кримінальне провадження: 

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом прийнятого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень

Голова міськради Черкас Анатолій Бондаренко записав відеозвернення, в якому наголосив, що виконком "відновив соціальну несправделивість та став на сторону малого бізнесу, а не спекулянтів:

"Черкаський виконавчий комітет тільки відновив соціальну справедливість, тому що, на мою думку, нічим не відрізняється великий будівельний гіпермаркет від маленького магазину будівельних товарів. Громадянин України, відповідно до Конституції, має право вибору, і він, дотримуючись санітарних вимог, має відвідати той чи інший магазин", - повідомив мер.

Бондаренко також наголосив, що погрозами про кримінальні справи його не залякати:

"... погрожувати кримінальними справами законно обраному міському голові? Ви знаєте, плюс одна кримінальна справа, плюс дві, плюс три — ми це вже проходили, і ми гідно вистоїмо в цей час. Я і моя родина до цього готові. Ми вас чекаємо, друзі. Я думаю, що громада міста Черкаси підтримає нас і разом із нами буде вболівати за ці справи", - сказав голова Черкаської міської ради.

Голова МВС Арсен Аваков у Твіттері зробив допис, адресований міському голові:

 "Пане міський голово Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!".

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відезверненні також звернувся до очільника Черкаської міськради. Зеленський передав "полум'яний привіт" міському голові:

"Окремий «полум’яний привіт» особисто від президента, а також від Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України я хочу передати меру Черкас, який разом з міською радою загубили календар та збиралися пом’якшувати карантинні заходи раніше від 11 травня", - сказав Президент, додавши, що Бондаренко все робить заради політичного піару:

"Це – спроба заробити політичні рейтинги ціною життя та здоров’я жителів міста. І це буде мати відповідні юридичні наслідки", - повідомив голова держави.

Як повідомляє Суспільне.Черкасиу Черкасах під стінами Головного управління національної поліції відбувся страйк місцевих підприємців та представників національного корпусу Черкас. Представники підприємців звернулися до поліції з вимогою дозволити малому і середньому бізнесу працювати, а також вони виступил а також вони виступили проти залякування членів виконкому Черкаської міської ради. За інформацією правоохоронних органів на страйк зібралося близько сотні людей.


"Угол обзора" ближе к читателю!

Все новости Бессарабии и Украины здесь и сейчас:

✅ Стань частью нашего сообщества в facebook и пригласи друзей!

✅ Кратко и по сути. Подписывайтесь на наш Telegram-канал

✅ Поддержи нас в Instagram