2021 рік: коли знімемо маски

2021 рік: коли знімемо маски

Світ нарешті отримав вакцину від COVID -19. Уряд обіцяє українцям вакцину в лютому. А от чи переможемо в цій боротьбі залежить від ходу вакцинації всього світу. Сьогодні

."Осінь 2021-го - сезон чергової хвилі - країни Заходу зустрінуть з колективним імунітетом, створеним вакциною. Тому що природного колективного імунітету, коли перехворіли всі, в природі ще не зустрічалося, зазначає Вадим Арістов, інфекціоніст, директор Revival Institute for Future.



Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.



-" В Україні вакцина прибуде десь навесні. Але скільки цієї вакцини буде, які групи населення будуть вакциновані - це ще поки під питанням. Якщо провакцинують невелику кількість людей, то це матиме вплив лише на ту групу населення, яку провакцинують, наприклад, медичних працівників. Якщо їх провакцинують, то вони будуть захищені, так само з пенсіонерами і так далі. Але невідомо, коли буде провакцинованими більша частина населення. Тому індивідуальне позитивний вплив вакцинації може бути, а масштабне навряд чи"- прогнозує Арістов.

Ніколи в світі не виникало потреби у такій кількості вакцини. А щоб отримати суттєвий ефект, потрібно вакцинувати 60% населення Землі. Вакцини в новому році отримають люди з груп ризику, що зменшить смертність. Але чекати на швидкий результат марно. Як довго протримається імунітет після щеплення- питання відкрите.

Тому носіння маски та дотримання карантинних норм в 2021 році залишиться обов'язковим навіть для вакцинованих .

"Кут огляду" ближчий до читача!

Всі новини Бессарабії та України тут і зараз: Коротко та по суті:

Підпишись на наш Telegram- канал

Підтримай нас в Instagram